Hij ontkleedde slachtoffer en sneed haar haar af. Verdachte kotmoord Kortrijk maandag voor rechter voor mishandeling van andere vrouw

Mohammad M.
RV Mohammad M.
Mohammad M., de 20-jarige Afghaan die in de cel zit voor de dubbele moord in een studentenhuis in Kortrijk was eerder al betrokken bij het mishandelen van een vrouw. Samen met twee anderen moet hij zich daar maandag voor verantwoorden in de rechtbank in Kortrijk.

De 20-jarige verdachte van de dubbele moord moet zich maandag samen met twee landgenoten verantwoorden voor de mensonterende behandeling van een vrouw in februari dit jaar. Uit de dagvaarding blijkt dat ze de vrouw ontkleedden, de haren afsneden, dwongen alcohol te drinken en pikante pepers en een pil door te slikken. 

Ook begin augustus zou het drietal zich schuldig gemaakt hebben aan strafbare feiten. Deze keer bedreigden ze een man en zouden ze zijn keel oversnijden als niet hij niet zou zwijgen. Hij moest ook beloven om Kortrijk te verlaten en incasseerde enkele klappen van het drietal. De zaak wordt maandag ingeleid in de rechtbank in Kortrijk.

Mohammad M. zal vanuit de gevangenis overgebracht worden, net als zijn kompaan Ali H. die ook opgesloten zit. De derde beklaagde, Ali Reza M., is op vrije voeten. Mohammad M. was voor de dubbele moord begin oktober duidelijk niet aan zijn eerste criminele feit toe. In de dubbele moord legde hij deze week na een maand stilzwijgen eindelijk een eerste verklaring af. Daarin zegt hij dat het meisje al dood was toen hij aankwam. Het Afghaans slachtoffer (18) stierf door een messteek tijdens een gevecht, maar hij handelde naar eigen zeggen uit zelfverdediging. Het parket van Kortrijk is niet onder de indruk van de verklaringen. Volgens hen zijn er voldoende objectieve bewijzen die wel degelijk aantonen dat Mohammad M. beide moorden pleegde.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN DESSEL

  Geen compassie met die Mohammed M., terug naar Afghanistan.

 • Claude Tanghe

  waarom zijn de advocaten nooit als medeplichtige aangepakt het zij die altijd bij hoog en laag beweren dat hun client zeker onschuldig is alhoewel ze weten dat hij of zij wel schuldig zijn.Dus zijn ze ook mededader bij een volgend feit want ze helpen de dader om terug een misdaad te plegen.Iemand die een dader naar een plaats brengt waar deze laatste een misdrijf gaat plegen en zelf niet aanwezig er bij is word als mededader vervolgd maar een advokaat niet.

 • anna vandenberg

  Misdadigers hebben meer rechten dan mensen die hier jarenlang gewerkt en iets bijgedragen hebben. Een horde linkse advocaten en NGO's zullen er alles aan doen om van de jongen een slachtoffer te maken van die racistische Belgen. Jarenlang worden gehersenspoeld dat al wie en andere mening heeft een bedreiging is voor de democratie en criminelen die honderd slachtoffers op hun geweten hebben moeten een tweede kans krijgen.

 • Arnold Demeyere

  Hans Coene heeft het bij het rechte eind: de "staat" voor het gerecht brengen omdat deze verantwoordelijk is voor het steeds meer en meer falen van de veiligheid van de burgers.

 • chris Ceulemans

  Wat een kutland hier! Zonder proces direct naar land van herkomst! Hélaas dat is "ten brode" van justitie...