Hij moest beschimmeld brood eten en in hondenhok slapen van echtgenote

Illustratiebeeld
thinkstock Illustratiebeeld
Een vrouw uit Antwerpen is door de rechter in Turnhout veroordeeld tot 36 maanden cel voor de onmenselijke mishandeling van haar man. Ze sloeg hem met een bezem op het hoofd, deed hem in het hondenhok slapen en beschimmeld brood eten. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het koppel had een buitenverblijf in Oud-Turnhout. Het was daar dat de 67-jarige man de barbaarse feiten moest ondergaan. In mei 2013 alarmeerden de buren de politie die de echtgenoot met verwondingen aan het linkeroog en de pols aantrof.

De arme man verklaarde dat hij sinds begin 2013 niet meer binnen mocht overnachten maar wel in het hondenhok of de openlucht. Hij moest drinken van een vijver. Qua eten was hij al niet veel beter af. Hij kreeg enkel beschimmeld brood en vleesafval. Zijn behoefte moest hij in het bos doen. Hij waste zich met regenwater.

Echtgenote Taja D. werd veroordeeld tot 36 maanden cel. Haar man had nochtans in een brief verklaard dat de feiten niet hadden plaatsgevonden maar daar hechtte de rechter geen geloof aan. De vrouw betwist de mishandeling en gaat in beroep.

Het koppel is nog steeds gelukkig getrouwd.