Hevige onweersbuien veroorzaken wateroverlast in Limburg

Foto ter illustratie. De hevige onweersbuien, die gisterenavond over Limburg trokken, hebben in verschillende steden en gemeenten wateroverlast veroorzaakt.
Thinkstock Foto ter illustratie. De hevige onweersbuien, die gisterenavond over Limburg trokken, hebben in verschillende steden en gemeenten wateroverlast veroorzaakt.
De hevige onweersbuien, die gisterenavond over Limburg trokken, hebben in verschillende steden en gemeenten wateroverlast veroorzaakt. De brandweer in Tongeren kreeg een vijftiental oproepen vanuit deelgemeenten Rutten en Koninksem. Daar stroomde het water in enkele keldergarages binnen.

In Zonhoven waren er problemen in de Molenweg. In Sint-Truiden steeg het water enorm snel in de Sint-Trudostraat en de Abdijstraat. Ook Beringen en Maasmechelen kregen hun deel van de overlast. In Beringen moest de brandweer water wegpompen uit kelders en bedrijven aan de Zwanenbergstraat en de Beverlosesteenweg. De brandweer legde in Hasselt aan het Kinepoliscomplex preventief zandzakjes.

De eerste oproepen liepen gisteren al rond 17.30 uur binnen na een wolkbreuk boven Diepenbeek, waar er problemen waren op onder meer de Grendelbaan en de Lutselusstraat.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Desmedt

    Eerst te droog , nu te nat zeker .... We zullen het zeker niet op de riolen of wegenwerken steken , welke in Belgie op sommige plaatsen rampzalig zijn . Laat het ons op de klimaatverandering dan maar steken . Dan kunnen we de mensen nog wat extra taksen aanrekenen ook !! Met dank aan .... Groen natuurlijk .....