Hevige brand bij manège in Asse duidelijk aangestoken

De brand die afgelopen nacht gewoed heeft in een manège in Asse, was wel degelijk opzettelijk aangestoken, meldt het parket Halle-Vilvoorde op basis van de vaststellingen van de branddeskundige. Bij de brand gingen een hoop strobalen in de vlammen op maar liepen de manègegebouwen nauwelijks schade op. Verder onderzoek moet uitwijzen wie verantwoordelijk is voor de brandstichting.

Het vuur in de manège aan Dorp brak rond middernacht uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleken een aantal strobalen in brand te staan en probeerde de eigenaar met zijn tuinslang zo goed en zo kwaad mogelijk het vuur onder controle te houden. De brandweer haalde daarop alle strobalen uit de stal en haalde ze uiteen, zodat ze makkelijker konden geblust worden. Ook drie paarden die door de rook en de aanwezigheid van de brandweer onrustig waren geworden, moesten uit de stal gehaald worden.

Uiteindelijk slaagde de brandweer erin om alle stro uit de stal te halen en te blussen en bleef de schade aan het stalgebouw beperkt. Ook vielen er geen gewonden.

Al vrij snel rees het vermoeden dat er kwaad opzet in het spel was. Een branddeskundige die door het parket Halle-Vilvoorde was aangesteld, heeft dat vermoeden nu bevestigd. De lokale politie voert het verdere onderzoek.