Hetze rond aanstelling nieuwe redactrice sociale media bij VRT

Jihad Van Puymbroeck ging vandaag bij de openbare omroep VRT aan de slag als redacteur sociale media.
photo_news Jihad Van Puymbroeck ging vandaag bij de openbare omroep VRT aan de slag als redacteur sociale media.
Op Twitter is er commotie ontstaan over de aanwerving van Jihad Van Puymbroeck als redacteur sociale media bij de nieuwsdienst van de VRT. Verschillende twitteraars wezen de openbare omroep erop dat Van Puymbroeck  in het verleden actief was bij de lokale afdeling van Groen Beveren.

Onder meer Miranda Van Eetvelde, kamerlid voor N-VA, stelde vragen bij de aanwerving en de onpartijdigheid van de VRT. Andere twitteraars daarentegen, namen het op voor Van Puymbroeck en feliciteerden  haar met de nieuwe functie.

Twitteraars verzamelden enkele tweets die Van Puymbroeck in de afgelopen jaren de wereld instuurde. In 2012 stelde ze in één van haar berichten dat N-VA-voorzitter Bart De Wever haar aan Hitler deed denken.  Die bewuste tweet en enkele andere anti-N-VA-berichten werden vandaag  tientallen keren gedeeld.

Een VRT-woordvoerder liet aan de rechtse nieuwssite SCEPTR weten dat Van Puymbroeck de deontologische code van de openbare omroep niet overschrijdt daar ze al haar politieke engagementen heeft stopgezet en ook niet deel uitmaakt van een politieke of duidingsredactie.

In 2016 lag Van Puymbroeck even in de clinch met staatssecretaris Theo Francken nadat die laatste niet doorhad dat 'Jihad' gewoon haar voornaam was. Naast lid van de Vlaamse Jeugdraad was ze ook actief als pers- en communicatiemedewerker bij het Minderhedenforum, en werkte ze ook voor de interculturele organisatie Kifkif. Van Puymbroeck zelf, heeft inmiddels haar twitteraccount afgeschermd. Alleen toegelaten volgers kunnen haar tweets nog zien.
260 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Toeters

  Ik kijk al lang geen vrt nieuws meer, het viel mij echt een beetje te veel op, hiervoor had ik geen sociale media's nodig! Ook hun duidingsprogramma's zap ik weg, altijd eenrichtingsverkeer. Dus voor mij doen ze maar en starten ze maar met een Jihad! Wat die overlopers naar nv-a betreft, als je zo begint dan kan je natuurlijk enkele mooie lijstjes maken, veel moed Diane, begin er maar aan!

 • Chris Van den Eynde

  't meiske heeft zich al verbrand, voor ze echt begonnen is. Ja, zo gaat dat in de media. En toch zijn er hier die dat heerschap een hand boven het hoofd houden en komen met non argumenten. Sterk.

 • Jef Vermeulen

  Aub wanneer komen er praktijktesten bij aanwervingen door de overheid of overheidsinstellingen ? Als zij de beste is uit 120 kandidaten is het zeer bedroevend gesteld met het niveau bij onze jongeren. Schrijfsels vol taalfouten is haar deel en zij komt er als de beste uit ? Onbegrijpelijk. Mocht ik een van de andere sollicitanten zijn ik vraag het openbaar maken van de examenresultaten.

 • Paul Janssens

  Gewerkt bij het extreem linkse kif kif,dat horen ze graag bij de VRT. Welke politieker gaat ervoor zorgen dat de rode VRT onafhankelijk wordt van de linkse partijen,zij leven van onze centen als openbare zender en dagelijks wordt er het links gedachtengoed verheerlijkt.Opdoeken dan maar.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Subsidiekraan DICHT naar die PoCo-propagandatoeter , geen objectief-correcte neutrale berichtgeving met neutrale medewerkers, dan geen subsidies met ONZE belastingen Waarom zouden we met ONS belastingsgeld dienen te betalen voor politiek-correcte Linkse propaganda ?