Het wordt almaar zachter, met dinsdag uitschieter tot 19 graden

BELGA
Na een zonnige, en op de meeste plaatsen droge, maar frisse namiddag mogen we ons opmaken voor een even zonnig -en droog- weekend. Begin volgende week komen daar nog zachtere temperaturen bij, maar stilaan stapelen de wolken zich op. Dat meldt het KMI.

Vanavond en vannacht wordt het overal droog en koelt het flink af. In de brede opklaringen is er kans op vorming van nevel of een mistbank. Plaatselijke rijmplekken zijn niet uitgesloten. Tijdens het tweede deel van de nacht schuiven er hoge sluierwolken binnen. In het binnenland liggen de minima tussen +1 en -3 graden, aan zee rond +1 of +2 graden. Aan de grond kan het het overal vriezen.

Lichte vorst

Na een koude ochtend met plaatselijk nevel of mistbanken wordt het morgen zonnig met hoge sluierwolken. De maxima liggen tussen 7 of 8 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in de andere streken bij een meestal zwakke tot plaatselijk matige wind.

Morgenavond en tijdens de nacht van morgen op zondag blijft het droog en wordt het lichtbewolkt tot helder. Vooral in Laag- en Midden-België is er kans op vorming van nevel of een plaatselijke mistbank. ‘s Avonds koelt het af naar -1 tot +2 graden.

Na een frisse en plaatselijk grijze start, is het zondag rustig en zonnig met af en toe enkel wolkenvelden. De maxima stijgen naar 11 tot 14 graden.

Zonnig

Maandag en dinsdag komt West-Europa terecht in een zuidelijke stroming die erg zachte lucht over onze streken aanvoert. Het blijft zonnig en het wordt erg zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 12 en 17 graden.

Woensdag schuift een golvende regenzone over West-Frankrijk en de Britse Eilanden langzaam oostwaarts en trekt woensdagnacht en donderdag in afgezwakte vorm over onze streken. Aan de voorzijde blijven we woensdag nog in de erg zachte zuidelijke stroming met maxima tot boven de 15 graden, maar geleidelijk meer sluierwolken.

Vanaf donderdag wordt vochtigere en iets frissere zeelucht over onze streken aangevoerd. De bewolking neemt toe en we verwachten af en toe wat regen of een buitje
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Natuurlijk, Erik Van Bever. Ik had de vorige drie jaar rozen in mijn tuin op nieuwjaar. Die global warming komt zo maar niet ineens uit de lucht vallen.

 • stefaan depraetere

  Désiré Global warming heeft niets met geloof te maken. Ik veronderstel dat u ook niet op basis van geloof oordeelt over de zwaartekracht? Global warming is evengoed een zuiver wetenschappelijk effect, voornamelijk een gevolg van de eigenschappen van infra rood straling. Geloof heeft daar niets mee te maken.

 • Erik Van Bever

  Zo uitzonderlijk is het ook weer niet, heb het in verleden ook al mee gemaakt dat het november en december 20 graden was.

 • raf peeters

  Logisch met al die warme lucht geblaas van de NVA, we gaan gewoon geen winter krijgen.

 • Gerd Peeters

  Het wordt stilaan lente hé, de wereld op zijn kop.