Exclusief voor abonnees

Het ‘waterafschakelplan’: wat is het en bij wie gaat de kraan eerst dicht?

Henk Deleu
Grondwaterputten staan nu al leeg, watermaatschappijen moeten nu al dieper boren op zoek naar drinkwater en het is nog maar april. De droogte van vorig jaar en de verwachtingen dat het dit jaar opnieuw zo zal zijn, nopen ons tot maatregelen. Een ‘waterafschakelplan’ bijvoorbeeld, naar analogie met het afschakelplan voor elektriciteit. Komt er uit onze kraan binnenkort dan geen druppel meer? 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
83 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mario vermeersch

  Bij de kerncentrale's misschien best eerst,want die verbruiken duizenden liters,ze moeten maar water pakken uit de vaart.

 • francis hofmans

  In Zuid Europa (waar het veel droger is met 40 regendagen/jaar)is er nooit water tekort er zijn wel honderden spaarbekkens!

 • chris delanghe

  verspilling van grondwater ??? jaarlijks MILJARDEN liters kostbaar water gewoon de vaart in .... Misschien moeten de afschakelspecialisten eerst eens daar gaan kijken en hun ogen opendoen. Misschien komen ze op een zinvolle inval.

 • Jan Verstrepen

  Ze zullen vooral hun facturen aanpassen en ons laten blauwbetalen en de rest is wanbeheer maar dan goed in hun voordeel.

 • Tom Timmermans

  Zever. Twee sprieten zon en we hebben geen water. Een dag vrieskou en we hebben geen zout meer om te strooien, de treinen rijden niet meer en we hebben geen elektriciteit meer. Men zou terecht gaan denken dat het hier om een ontwikkelingsland gaat, maar nee hoor...