Het mysterie van de man op de trein die acht jaar oude kranten leest

Een reiziger die twee gladgestreken kranten van acht jaar oud achterliet op de trein, zorgt voor een klein mysterie.
Photo News/RV Een reiziger die twee gladgestreken kranten van acht jaar oud achterliet op de trein, zorgt voor een klein mysterie.
Een man die twee kranten van bijna acht jaar oud in onberispelijke staat heeft achtergelaten op de trein, zorgt voor een klein mysterie. “Ik wil hem spreken”, zegt Jonathan Hendrickx. Hij zat tegenover de man en ontdekte de kranten nadat die van de trein was afgestapt. “Dit roept zoveel vragen op.” Hij startte een zoektocht.

Jonathan zat dinsdag op de trein van 12.21 uur van Zottegem naar Gent-Sint-Pieters. Tegenover hem zat een man die de krant las. Op het eerste zicht helemaal niet bijzonder. “Halverwege het traject stapte de man af”, zegt Jonathan. “Hij liet twee kranten liggen.” 

“Toen ik die even later vastpakte om te lezen, merkte ik dat er iets ‘raar’ was met de layout. Het bleek te gaan om kranten uit januari 2012. Uit dezelfde week, van maandag en woensdag. Een exemplaar van De Morgen en een van De Standaard. Allebei in onberispelijke staat. Alsof ze uit een plastic mapje kwamen.”

In De Morgen stond die maandag onder meer een verhaal over het gekapseisde cruiseschip ‘Costa Concordia’, maar ook een verslag over hoe Anderlecht thuis Club Brugge aftroefde met 3-0 en zo zijn leiderspositie verstevigde. De voorpagina van De Standaard toont pater Phil Bosmans, die net overleden was.

Acht jaar vertraging

Jonathan nam een foto van de kranten en plaatste die op Twitter, in de hoop de man te vinden. “Middelbare leeftijd, blauw hemd, bruine jas. Wie kent hem?”, klonk het. “Dit roept zoveel vragen op. Ik wil hem spreken.” Hij maakte het mailadres tijdreizigeruit2012@gmail.com aan en liet een oproep plaatsen in Metro, de gratis krant die verspreid wordt in treinstations. Die leverde geen resultaat op.

“Dit intrigeert me enorm”, vertelt Jonathan aan HLN. Hem niet alleen, zo blijkt uit reacties die hij kreeg op Twitter. “Misschien zat je op een trein die 8 jaar vertraging had?”, reageert iemand gevat. 
46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick De Zeure

  Een verstandige tijdreiziger zou terug gaan in de tijd en niet vooruit want de toekomst brengt enkel kommer en kwel!

 • jan wuyts

  Goede reclamestunt van De Morgen en De Standaard !!!

 • Geert Clement

  Beste Guido Hij las ook De Standaard maar de Morgen is die rode krant van destijds, weet je wel. Misschien daarom even snel dit grapje geplaatst misschien? Geen probleem maar vroeg me dit gewoon even af....

 • Mieke vandenweyer

  Misschien lagen die er al van een vorige passagier?

 • RONNY DEKIMPE

  De mensen hun fantasieën slaan hier terug op hol. :-)