Exclusief voor abonnees

Het ‘kaartenhuisje’ van De Wever en Magnette wankelt

Bart De Wever en Paul Magnette.
BELGA Bart De Wever en Paul Magnette.
De liberalen en groenen eisen dat Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) kiezen met welke familie ze een regering willen. Samen kantten ze zich ook tegen de confederale logica van de preformateurs. Of de onderhandelingen van PS en N-VA uiteindelijk nog resultaat kunnen opleveren, dat wordt met de dag onzekerder.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Fiers

  Veerle De Cock, zo denk ik er ook over.CEO's het land laten besturen.Die zijn niet bekwaam.Je ziet het allemaal goed hoe ver ze geraken met hun universitair diploma.Vroeger was een A2 diploma voldoende.De meeste politici die nu regeren komen uit geen fabrieksnest.Niet moeilijk dat ze met de mensen niet gaan praten.De vakbonden heulen mee.Zou gans wat anders zijn als ze naar het volk gaan luisteren.

 • Ronny De Tollenaere

  Dat dit op nieuwe verkiezingen zou uitdraaien kon men voorspellen. Het zou nu wel eens kunnen dat sommige traditionele partijen zelfs de kiesdrempel niet meer halen.

 • Raphaël Defour

  Tijd om het oordeel van de kiezer te vragen. Intussen is duidelijk dat na OVLD ook groen het niet heeft voor de Vlaamse kiezer.

 • Liesbeth Cuppens

  Bij de verkiezing zullen we één groot probleem hebben: geen enkele partij heeft echt bekwame ministers. Zelfs wanneer men de huidige allemaal vervangt door een andere ploeg, dan nog is de kan op slagen gering. Dossierkennis, mensenkennis, psychologisch doorzicht,... het lijkt me teveel gevraagd van een groep die al meermaals bewezen heeft over geen van deze eigenschappen te beschikken. Op hoop van zegen dus, want zoals de kaarten nu liggen, is er geen ideale cocktail te vinden.

 • rudy bryssinck

  De wever vraag om nieuwe verkiezingen en ineens ook Vlaams om de blauwe onder de drempel te kiezen Als zij met uw voeten spelen is het nu aan U