Exclusief voor abonnees

Het is even droog als in de beruchte zomer van 1976 : “Oorlog om water is niet uitgesloten”

Stofwolken doemen op wanneer een droge akker wordt geploegd.
© Bart Leye Stofwolken doemen op wanneer een droge akker wordt geploegd.
Er mag dan wel onweer en neerslag in de lucht hangen, we hebben een pak droge weken achter de rug. Het was zo droog dat het huidige neerslagtekort vergelijkbaar is met de legendarisch hete zomer van 1976. “We kunnen niet blijven spaarbekkens aanleggen en de regen uit Frankrijk recupereren.” Hoe kon het zover komen, waar komt ons water eigenlijk vandaan, en hoe kunnen we het probleem oplossen?

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
158 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rik Hofman

  Zorgen dat we geen 30% verliezen door lekkende waterleiding aanvoer?

 • Geert Van de Moortele

  De steden en gemeentes verdienen massa's geld en vergoedingen allerhande voor onze zittende politiekers aan ons 'watersysteem'.

 • marleen verkest

  En dan zeggen geen water meer halen in plastic flessen maar water uit de kraan drinken

 • Frank De Witte

  Zet die onnozelaars in de Wetstraat dan maar eerst droog, misschien gaan ze dan eens verplicht met het land bezig zijn ipv met hun eigenbelang.

 • jan roegiers

  Jozef Van Vaerenbergh, u slaat de spijker op zijn kop. Als instructeur hydraulica en afwatering riolering heb ik dit probleem in jaren tachtig van vorige eeuw toen warmtepompen voor het eerst werden geplaatst, ten sprake gebracht op een meeting. Ik werd toen voor paranoia verklaard. Maar wie was ik, en wie waren zij?