Exclusief voor abonnees

Het had meer mogen zijn, uit alle sectoren ontgoochelde reacties: “Geef ons meer duidelijkheid en perspectief”

Premier Sophie Wilmès
Photo News Premier Sophie Wilmès
De afbouw van de maatregelen wordt door Vlamingen uit de verschillende sectoren met gemengde gevoelens onthaald. Winkeluitbaters hebben duidelijkheid, maar willen sneller openen. Café-uitbaters en weddingplanners schreeuwen om duidelijkheid. En schooldirecteurs? Die beginnen al sponzen en dweilen te hamsteren. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcus Vadis

  Hoe zit het met de bouw? Ik zie een bouw met Belgische arbeiders stil liggen en ernaast een bouw met Nederlandse arbeiders waar men aan het werk is!

 • Dirk Thyssen

  Komaan wat verwachten jullie van deze ineen geflanste regering van liberalen ?? Nu ze de absôte ma vr hebben zullen we het geweten hebben ook. Laat we ook De Crem niet vergeten , die juist een kepi en bruine laarzen mist . Binnenvallen bij mensen zonder huiszoekingsbevel is blijkbaar geen probleem, vroeger was dat huisvredebreuk .Nu kan het onder het mom van corona .

 • Rudi De Cock

  Mr. Van Ranst. Kunt u me uitleggen waarom een gans land van 11 miljoen inwoners moet boeten voor het gedrag van een paar duizend mensen? Kunt u me zeggen waarom een gans land moet boeten voor uw vergissingen? U wist wat er ging gebeuren als die mensen op skivakantie vertrokken tijdens de Krokusvakantie. U vond het ook niet nodig om deze mensen te testen en te isoleren als ze terugkwamen. En mw. De Block vond dat het niet meer dan een griepje was!

 • Karina Verhelst

  Er word een show opgevoerd

 • Eric Leysen

  De grote winkelketens zullen lachen met deze maatregelen. Ze verkopen alles wat in speciaalzaken niet mag. En waarom? In een kleine zaak kan zelfs beter afstand bewaard worden dan in grote. Amateurs in een ondemocratisch verkozen regering met specialisten die van geen hout nog pijlen weten maken. België is een farce.