Het blijft zomers: kwik flirt vandaag op sommige plaatsen met 30 graden

Getty
We krijgen vandaag opnieuw een zonnige dag met maxima tussen 24 graden in de Hoge Venen en 27 graden in het centrum en de Kempen. Hier en daar kan het zelfs nog iets warmer worden. 

Aan zee verwachten we maxima rond 22 graden door een matige zeebries. Er waait een zwakke en in de Ardennen een matige wind uit oosten tot oostnoordoosten, zegt het KMI.

Vanavond en volgende nacht blijft het helder en rustig bij minima van 9 tot 14 graden. De wind is zwak, in de Ardennen meestal matig, uit oost tot zuidoost.
Morgen wordt het opnieuw zonnig en warm. 's Namiddags kunnen er wel wat stapelwolken verschijnen. De maxima liggen tussen 23 en 28 graden. De wind waait meestal zwak uit oostzuidoost en later uit veranderlijke richtingen.

Woensdag is het eerst nog droog met opklaringen. In de namiddag en 's avonds vergroot de kans op enkele lokale buien, eventueel met onweer. Het wordt wat minder warm, maar de maxima schommelen in de meeste streken toch nog tussen 20 en 25 graden. De wind draait stilaan naar het westen.

Donderdag verwachten we soms wat regen of enkele buien bij maxima rond 16 graden in het centrum. Er waait een matige wind uit west tot noordwest.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tina Colpaert

  Probleem tis volle bak of niks in Belgie zou beter normaal zomeren tussen 20en25graden dan kan het uithouden!

 • Joris Claes

  De aarde warmt en koelt al zoveel jaar. Ge kunt niks bewijze da da abnormaal is. De metinge zen nog ma 200 jaar oud op de zoveel miljoen da ze zegge.

 • danny buyse

  Nog een paar weken zo een weer en er komen terug maatregelen voor het waterverbruik wegens de droogte! We blijven maar records verpletteren met een te hoge gemiddelde van de temperatuur op het einde van elke maand.

 • Frank Raemaekers

  Leuk. Kan vanavond Jill Peeters op het VTM weerbericht weer eens zeggen 'het is warmer dan normaal'. Toen het in februari en maart veel kouder was dan normaal, vergat ze dat te zeggen. Toen het -10°C was 's nachts op 17 maart, vergat ze het ook. Maar ja, de klimaatopwarming moet goed verkocht worden zeker.

 • Van John

  Walgelijk.normaal 18graden.opwarming vd aarde?nee hoor.oogjes dichtdoen