Het blijft puffen: ook rest van week temperaturen tot 30 graden

Thinkstock
Het blijft nog zeker de hele week zomers heet met temperaturen tot 30 graden. Dat zegt het KMI. Vanmiddag is het zonnig en warm met af en toe enkele wolkjes. Maxima schommelen van 23 graden in de Hoge Venen en 24 graden aan zee tot 28 of zelfs 29 graden in het centrum. En ook de rest van de week lopen de temperaturen aan tegen 30 graden.

Morgen is het meestal zonnig met in de loop van de dag soms hogere wolkenvelden vanaf de Franse grens. De maxima bedragen dan van 23 graden aan de kust tot 30 graden in de Kempen. Woensdag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee, 22 à 25 graden in de Ardennen en rond 28 tot lokaal 30 graden elders. 

Wind

Donderdag is de buienkans opnieuw het grootst in de Ardennen en Belgisch Lotharingen. Elders blijft het waarschijnlijk droog en overwegend zonnig. We verwachten maxima tussen 21 graden in Hoog-België en 28 graden in de Kempen, bij een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordwesten.

Vrijdagochtend kunnen er nog enkele wolkenvelden hangen, maar al snel wordt het in heel het land opnieuw zonnig en droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 21 en 28 graden. 

En ook zaterdag, zondag en maandag lijkt een nieuw hogedrukgebied te zullen zorgen voor zonnig en droog weer. Met maxima rond 27 graden in het centrum van het land, blijven de temperaturen 3 à 4 graden boven het seizoensgemiddelde. De wind waait meestal zwak uit noord- tot noordoostelijke richtingen.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Temmerman

  Binnenland serieus ongezond nu met dat warm weer, vooral fijn stof en uitlaatgassen. Wij wonen al een paar jaar op de zeedijk en als ik nu naar het binnenland ga zit je precies onder een glazen stolp ,serieus verschil.

 • danny verbeeck

  Het jaar 1976 herhaalt zich . Jongeren weten niet dat we toen een hele tijd zonder regen hebben gezeten . En de hitte . Voorbereiden maar??

 • Jos Temmerman

  Zou beter eens een paar dagen goed regenen.

 • didier de coster

  nee , te warm , je hebt geen fut , geen honger , nee dank u , geef mij maar een 24 graden met wa schapenwolken , dan is er wa zuurstof in de lucht

 • Stijn Gallet

  Allee, het wordt een mooie droge zomer.