Hervorming erfbelasting definitief goedgekeurd

Photo News
De Vlaamse regering heeft de hervorming van de erfbelasting van minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) definitief goedgekeurd. De nieuwe regeling kan in principe ingaan op 1 september.

In de hervorming wordt de hoogste schijf van 65 procent, voor wie erft in de zijlijn, afgeschaft. Het hoogste tarief wordt 55 procent. Daarnaast komt er een nieuwe schijf van 25 procent voor het bedrag tot 35.000 euro dat in de zijlijn wordt geërfd.
De langstlevende partner heeft vandaag enkel een vrijstelling van belasting voor de woonst. Dat wordt uitgebreid naar een eerste schijf van 50.000 euro roerende goederen. Wie jonger is dan 21 jaar en wees wordt, krijgt een vrijstelling tot 75.000 euro. Wie een erfenis krijgt van partner, ouder of grootouder kan die voortaan ook deels doorgeven aan de eigen kinderen.

De Vlaamse regering heeft het ontwerpdecreet vandaag na een positief advies van de Raad van State definitief goedgekeurd. Het kan nu naar het parlement.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRANCIS vanoverschelde

  Belachelijk . Reeds 10 landen 0% .

 • Frank Janssen

  Legale diefstal... is het!

 • Daniel Wouters

  Neem een voorbeeld aan Portugal ,0% erfbelasting,op deze centen zijn reeds vele malen belastingen betaal,dit is pure diefstal van gespaarde centjes voor de overblijvende partner.

 • Gino Trubbels

  Ieder procent belasting hierop is een pure schande. Bende dieven. Idem met de "grondbelasting "

 • Gert Ouderits

  En het blijft je reinste diefstal !