Heropstart Tihange 2 alwéér uitgesteld: pas op 7 juli

belga
De heropstart van Tihange 2, die sinds augustus vorig jaar stilligt, is uitgesteld naar 7 juli. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel vandaag. De heropstart is al een paar keer uitgesteld.

"Uit tests is gebleken dat er bijkomende interventie nodig is. De reactor heeft natuurlijk een tijd stilgelegen", aldus woordvoerster Hellen Smeets van Engie Electrabel.

Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) had het licht op groen gezet voor de heropstart van de kernreactor, na het uitvoeren van betonreparaties en de aanbrenging van een nieuwe dakplaat in het bunkergebouw van Tihange 2. De herstelling was nodig nadat in augustus 2018 betondegradatie werd vastgesteld in het bunkergebouw, waar noodsystemen zoals noodpompen en dieselgeneratoren gehuisvest zijn. Er werden ook afwijkingen vastgesteld aan de betonwapening in het plafond.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Vansteelandt

    Ooit zal het met die ouwe brol serieus verkeerd gaan. Als het in Doel is kun je de economie in dit land helemaal vergeten.

  • Peter Janssens

    Wedde dat volgende regering ook hier weer niks aangaat doen !

  • patrick isenborghs

    breek die miserie af