Herman Schueremans neemt afscheid van Vlaams Parlement

PHOTO_NEWS
Concertorganisator Herman Schueremans (Open Vld) neemt ontslag als Vlaams parlementslid. Hij wordt opgevolgd door Jo De Ro, meldt de partij in een mededeling. Schueremans wil zich opnieuw volledig toeleggen op zijn functie bij concertorganisator Live Nation. De vijftiger is nog steeds verantwoordelijk voor de programmatie van onder meer Rock Werchter.

"Recent verlengde ik mijn engagement bij Live Nation met vier jaar. Daarmee wil ik Vlaanderen en België ook de komende jaren bij de wereldtop houden wat concert- en festivalorganisaties betreft", laat Schueremans weten.

Afgelopen zomer verklaarde de concertorganisator al geen kandidaat meer te zullen zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen in Keerbergen. In 2006 werd hij daar nog verkozen als gemeenteraadslid, maar dat mandaat gaf hij onmiddellijk door aan een partijgenoot.

Twee extra factoren
In juli klonk het nog wel dat Schueremans zijn mandaat als Vlaams parlementslid zou uitdoen, maar daarop komt hij nu terug. "Het feit dat ik nu ontslag neem, werd mee bepaald door twee extra factoren", stelt hij. "Een eerste factor is dat de uittredingsvergoeding voor wie zelf ontslag neemt eindelijk werd afgeschaft. Door per 1 januari ontslag te nemen, bespaar ik de Vlaamse belastingbetaler alvast een flinke som geld." Ten tweede wil Schueremans de kans geven aan een nieuw talent: Jo De Ro.

De 39-jarige De Ro leidt het Agentschap voor Onderwijscommunicatie en wordt de komende legislatuur ook schepen van Financiën, Onderwijs en Veiligheid in Vilvoorde. Alvast tot het voorjaar van 2014 zetelt hij in het Vlaams parlement.