Herman De Croo: "Binnen twee generaties is Antwerpse burgemeester Turks, Marokkaans of zwart. Bye bye De Wever"

Herman De Croo doet de uitspraken in het magazine Wilfried. De krant La Libre Belgique kon het interview al lezen.
Photo News Herman De Croo doet de uitspraken in het magazine Wilfried. De krant La Libre Belgique kon het interview al lezen.
“Binnen twee generaties is de burgemeester van Antwerpen Turks, Marokkaans of zwart. Bye bye De Wever!” Dat zegt Open Vld-politicus Herman De Croo in een interview met het blad Wilfried, dat vandaag verschijnt. 

Wilfried is een magazine over de Belgische politiek, dat om de vier maanden verschijnt. De krant La Libre Belgique kon het magazine inkijken en bericht over het interview met Herman De Croo. Daarin geeft hij onder meer zijn kijk op het beleid van Theo Francken, en over het terugsturen van asielzoekers. 

"Prikkeldraad installeren bij de ingang van Europa? Je stopt misschien de eerste 100.000, maar wat daarna? Wat zullen we doen als het er drie miljoen zijn? Als we deze bevolkingsgroepen niet helpen door ze een minimum aan welvaart, gezondheid en toekomst te bieden, dan betekent dat onze eigen ondergang", aldus De Croo. 

Ook het Antwerpen van N-VA-voorzitter en burgemeester Bart De Wever moet het ontgelden. "Vandaag is 70 procent van de kinderen jonger dan vijf jaar in Antwerpen geen Belg. Anders gezegd, binnen 13 jaar of iets meer, wanneer ze meerderjarig zijn, zal 70 procent van de Antwerpse kiezers geen Belg zijn. Bye Bye mijnheer De Wever!" Daarbij kan opgemerkt worden dat die redenering van De Croo niet klopt, aangezien de Antwerpse kiezers uiteraard niet alleen uit 18-jarigen bestaan. "In twee generaties", vervolgt De Croo, "ik steek er mijn hand voor in het vuur, is de burgemeester van Antwerpen een Turk, Marokkaan of een zwarte."

Brussel

Ook in Brussel ziet De Croo de politiek evolueren. "In Brussel is op de socialistische lijsten nu al een derde van de kandidaten immigrant. De dag dat Turken en Marokkanen met elkaar opschieten, zal de helft van de negentien burgemeesters in Brussel van Turkse of Marokkaanse afkomst zijn."
1.402 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  T'is door zulke smeerlappen dat ons land nu in de problemen zit met al die vreemdelingen ! Destijds dankzij de socialisten met die Rupo en zijn kompanen en nu door alle linkse vergif partijen om hun kiesvee niet te verliezen Hun land naar de kloten helpen ! Dan vragen ze waarom het volk zo reageert ! Zelfs nationalist wordt

 • REMI DE CONINCK

  Met dank aan alle vroegere politiekers,ze hebben niks geleerd uit de geschiedenis!

 • walter verkest

  Da's goe voor de politieke toekomst van het zeuneke !! hij was erbij om ons dat te lappen .

 • Hugo Van Vlaanderen

  Ja indianen zitten nu ook in reservaten, wij zijn de volgende.

 • Hugo Van Vlaanderen

  Ja indianen zitten nu ook in reservaten, wij zijn de volgende.