HERLEES. Premier Michel vertrekt morgen naar Marrakesh en gaat verder met regering zonder N-VA

BELGA
De ministers van de N-VA hebben de ministerraad over het migratiepact al na een half uur verlaten. Op een persconferentie wilde voorzitter Bart De Wever niet met zoveel woorden zeggen dat zijn partij uit de regering stapt, maar hij verklaarde wel dat “indien premier Michel morgen opstijgt vanop Melsbroek, hij dan vertrekt als premier van de Zweedse coalitie, maar zal terugkomen als premier van de Marrakesh-coalitie”. Premier Michel maakte nadien bekend dat hij wel degelijk naar Marrakesh vertrekt. Hij bedankte de N-VA-ministers voor hun harde werk de voorbije vier jaar en gaat verder met een minderheidsregering. Herlees hier het verloop van een bewogen dag.442 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters

  75% van de Vlamingen is tegen het migratiepact, dus 75% staat achter N-VA volgens heel wat naïevelingen. Ik zou de uitslag willen zien van de peiling: ‘Als je mocht stemmen, stem je dan: voor het pact, tegen het pact, het interesseert me niet, of zou je je onthouden? Ik ben ervan overtuigd dat ‘onthouden’ zoals N-VA deed er zeer mager uitkomt.

 • Lore Kluwer

  Waarom heeft Michel gekozen voor de huidige moeilijke manier en niet voor een motie van wantrouwen? Gewoon om N-VA te kunnen buitensmijten en zich te kunnen blijven vastklampen aan zijn premierpostje in de Marrakechcoalitie? Toch wel heel raar dat we de afgelopen weken geen enkele keer iets hebben gelezen of gehoord over een motie van wantrouwen, de gebruikelijke manier om het vertrouwen in regeringspartners op te zeggen, waarna een regering valt.

 • ann Van Damme

  De verwording van onze Belgische politiek. Michel wil zijn gezicht niet verliezen en Peeters heeft na zijn debacle in Antwerpen nog een eitje te pellen met de NVA... Om meer gaat het niet. Echte democratie: de politici geraken er niet uit dus volgt er een onthouding en een referendum

 • Filip Lukoil

  Waar is democratie meer in Belgie? wij zijn toch meerderheid tegen migratie, Michel luister uw volk aub , dit is een laatste punt van beslissing voor ons familie binnenkort Belgie verlaten en pas op! wij zijn 3 sterke belastingen betalers.

 • Dirk Sonck

  Premier Michel speelt solo slim. Waarom komt er geen volks referendum?