Ga naar de mobiele website
^ Top

Herfstig weer met onweer en felle buien in het verschiet

thinkstock
Deze namiddag vallen er buien, mogelijk met onweer. Vanaf morgen begint de wind toe te nemen, de dagen daarna gepaard met buien. Het blijft fris voor de tijd van het jaar, aldus het KMI. Vannamiddag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden. Er vallen buien, die lokaal fel kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. Het uiterste westen van het land zou meer gespaard blijven van deze buienactiviteit. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 17 of 18 graden in Laag- en Midden-België.

Vanavond kunnen er nog enkele buien vallen, maar 's nachts wordt het op de meeste plaatsen droog. Aan zee blijft een bui mogelijk. Er verschijnen eerst brede opklaringen, maar later kan er nevel opduiken. Vooral in het zuiden van het land is mist mogelijk. De minima liggen tussen 7 en 11 graden.

Morgenochtend is het droog en bewolkt. Enkel aan zee is een bui niet uitgesloten. Geleidelijk neemt de bewolking toe en mogelijk kan er links of rechts een buitje vallen. De wind waait eerst zwak tot matig en wordt later matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee. Rukwinden tussen 50 en 60 km/h zijn mogelijk. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden.

Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt een regenzone van west naar oost over ons land. De wind neemt toe tot matig à vrij krachtig en aan zee mogelijk tot krachtig. Rukwinden tot 60 of 65 km/h zijn mogelijk. De minima liggen tussen 9 en 14 graden.

Maandag krijgen we opklaringen, maar soms ook buien, die kunnen gepaard gaan met onweer. De wind waait vrij krachtig in het binnenland en vaak krachtig aan zee. Er zijn overal rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De maxima liggen tussen 12 en 15 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 17 graden elders.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met buien. De maxima liggen rond 17 graden. Dinsdagnacht trekt een actieve regenzone over het land. Daarbij kan het ook stevig waaien met rukwinden rond 70 km/h of lokaal zelfs wat meer.

Woendagochtend wordt tijdelijk droger. Later neemt de kans op buien en regen toe vanaf het westen. De wind waait vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee. Daarbij zijn rukwinden mogelijk tussen 60 en 70 km/h. Later neemt de kracht wat af. De maxima liggen rond 17 graden.

Woensdagnacht blijft het op de meeste plaatsen regenen en zijn er nog steeds rukwinden van meer dan 60 km/h mogelijk.

Donderdag is het wisselend bewolkt met opnieuw geregeld buien en een stevige wind. Het wordt een beetje frisser, met nog maxima rond 15 graden.

Vrijdag en zaterdag blijft het wisselvallig, al nemen de buienactiviteit en de windsterkte wel wat af. De maxima liggen dan rond 15 of 16 graden.

Meer over16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • bruno dirinck

  Wees blij met dit weer .als je zoon orkaan boven je hoofd krijgt .kun je niet meer klagen .

 • Van John

  Zalig weer zeg ik.de zon moet niet schijnen.die hebben we al genoeg gezien.laat de donkere grijze regenachtige koude dagen eindelijk beginnen na die rothorrorzomer die te wa rm was

 • Arne Buys

  Rotweer, dat zeg ik!

 • Nathalie Malliet

  Koud of warm zolang het zonnetje maar schijnt!

 • Van John

  Niet zeveren he.je hebt in mei al 3dagen boven de 30gr gehad.in juni was alles kurkdroog en te warm.ik wacht al 6jaar op een winter waarin we eens een witte kerst krijgen of een week vriezen ofzo.maar we krijgen 13graden in de winter en dan zeg jij dat het koud is.welke winter???6jaar nog niks gehad.jij hebt tenminste een te warme zomer gehad. zie het verslag van het kmi.de zomer was te warm weeral.wanneer is de winter eens te koud?vodje

Gesponsord

Meld een bug