Herdenkingsmunt Slag bij Waterloo van 2,50 euro is uitverkocht

PHOTO_NEWS
De honderdduizend stukken van 2,50 euro die werden geslagen ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo zijn uitverkocht. Dat is vernomen van een woordvoerder van de FOD Financiën. De helft van de herdenkingsmunten is aan het buitenland verkocht: aan de Verenigde Staten, Japan, Engeland en Frankrijk, preciseerde hij.

De herdenkingsmunt van 2,50 euro in messing is het eerste Belgische muntstuk met deze nominale waarde. Op de munt is het monument van Waterloo te zien en een afbeelding van de positie van de Franse en geallieerde troepen tijdens de veldslag.

Oorspronkelijk wilde België voor deze historische verjaardag een muntstuk van 2 euro slaan dat als betaalmiddel in de eurozone zou gelden, maar Frankrijk verzette zich hier tegen. De nederlaag van Napoleon is 200 jaar na de feiten in Parijs blijkbaar nog niet volledig verteerd.

Ondanks dit succes zal de Koninklijke Munt geen nieuwe reeks van deze herdenkingsmunt aanmaken. Er is ook een zilveren muntstuk van 10 euro op 10.000 exemplaren.