HERBELEEF. Iedereen aan zet in Gent: "Nee, wij nodigen júllie uit", Zuhal Demir tot oppositie veroordeeld, N-VA in zee met Forza Ninove?

Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq.
Wannes Nimmegeers Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq.
In heel wat gemeenten zijn afgelopen nacht al nieuwe coalities gevormd. Zo krijgt Brussel een nieuw stadsbestuur van PS, Ecolo-Groen en change.brussels. In Gent blijft het wachten op meer duidelijkheid over wie de meerderheid zal vormen. Groen houdt in Antwerpen de boot voorlopig af na de uitgestoken hand van burgemeester De Wever en in Oostende mikt Bart Tommelein op de sjerp met de steun van Groen, N-VA en CD&V. Herbeleef hier de eerste dag na de verkiezingen.
In Gent riep Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq zichzelf gisteren al uit tot nieuwe burgemeester. Het kartel sp.a-Groen zegt zich echter niet uit elkaar te laten spelen en aan zet te zijn.
BELGA In Gent riep Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq zichzelf gisteren al uit tot nieuwe burgemeester. Het kartel sp.a-Groen zegt zich echter niet uit elkaar te laten spelen en aan zet te zijn.320 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Cremers

  De nieuwe naam van genk zal na kiesadvies van erdo. Erdogan City zijn,dankzij drieske en co.Proficiat Demir een vrouw met ballen.

 • Freddy Suls

  Groen bewijst in Antwerpen dat politieke berekeningen en postjespakkerij veel belangrijker zijn dan de kans te grijpen om iets te doen voor het milieu. Maar ja, dat is natuurlijk wat moeilijker. Groen is gewoon een politieke partij als een ander.

 • Rudi Goossens

  Discriminatie tegeven het eigen volk. Alles wordt onder de loop genomen om te 'bewijzen' dat ze racistisch zijn. Nu zijn in Brussel en Antwerpen al meer dan 52% van de kinderen van vreemde origine. Geduld dus, de 'onderwerping' komt er aan. Jullie kinderen zadelen jullie op met al de gevolgen daarvan!

 • LUC VAN DER VEKEN

  Wat groen betreft: voor groen een mooie zondag omdat dit ook de eerste en de laatste is. Nu ze kunnen mee besturen willen ze niet! En met hun Pirus overwinning staan ze aan de kant alhoewel die nog durven uitbazuinen over hun projecten die ze in de meerderheid van't tafel vegen. Snullen die nu nog voor Groen kiezen, verloren stemmen voor mee te besturen.

 • Stephen Goethals

  Als Watteeuw burgemeester wordt van Gent dan zal het circulatieplan het minste van zijn gedrochten worden.