Hendrik Boonen (Dolor) vrijgesproken van schriftvervalsing

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Hendrik Boonen, voorzitter van de belangenvereniging Dolor, vrijgesproken van valsheid in geschriften. De zaak was een uitloper van een nog lopende procedure die een vroegere medewerkster tegen hem heeft aangespannen.
 
De vrouw voerde tussen juni 2003 en november 2005 opdrachten uit voor Boonen, terwijl ze ook stempelde. Toen dat uitkwam, moest ze het stempelgeld terugbetalen en kreeg ze de fiscus achter zich aan. De vrouw beweerde dat ze in loondienst was bij Boonen en dat ze hem herhaaldelijk gevraagd had om haar in te schrijven als werkneemster, maar dat hij dat altijd op de lange baan had geschoven. Volgens Boonen hoefde dat ook niet, omdat ze als zelfstandige werkte.
 
Tijdens de procedure legde Boonen bepaalde fiches neer om te bewijzen dat ze als zelfstandige voor hem werkte, maar de vrouw stelde dat die vals waren. Er volgde een onderzoek en Boonen werd naar de strafrechter verwezen voor schriftvervalsing en het gebruik van valse documenten. (belga/bdr)