Hendrik Bogaert (CD&V) pleit voor “meer integratiedruk” nadat Vlaamse cafébaas meisje klap in het gezicht geeft omdat ze “te hoerig gekleed was”

Hendrik Bogaert pleit voor "meer integratiedruk"
Geert De Rycke Hendrik Bogaert pleit voor "meer integratiedruk"
Op sociale media is gisteren heel wat heisa ontstaan rond een incident dat zich woensdagavond afspeelde in de Sint-Lievenspoortstraat in Gent. Een 19-jarige studente kreeg op weg naar huis een klap in het gezicht van een cafébaas. Net voordien ontstond een woordenwisseling, waarbij de cafébaas de meisjes verwijten naar het hoofd slingerde en commentaar gaf op hun zomerse kleding. Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) greep het incident met de Vlaamse cafébaas aan om in een intussen verwijderde tweet te pleiten voor “meer integratiedruk”.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Een samenleving is maar een samenleving wanneer er voldoende gemeenschappelijke waarden zijn. Meer integratiedruk aub”, reageerde Bogaert onder een tweet over het voorval van Gents burgemeester Matthias De Clercq. Die laatste haalde vervolgens uit naar Bogaert, en schreef “Hendrik toch. Ik zou eens goed naar het filmpje kijken, alvorens uw voorgekauwde plaat af te spelen”. 

In het filmpje is inderdaad het Gentse accent van de cafébaas duidelijk te horen, en wie het café kent weet dat de uitbater een Vlaamse man is. Er kwam dan ook meteen heel wat commentaar op de tweet van Bogaert, die het bericht intussen verwijderd heeft op vraag van CD&V-voorzitter Joachim Coens. 

Screenshot twitter.
RV Screenshot twitter.

Lees ook: Gentse cafébaas slaat studente (19) in het gezicht: “Hij noemde me een hoer omdat ik zomers gekleed was”(+)
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip Dudal

  Deze man is de reden dat ik nooit meer voor CD&V zal stemmen.

 • william lumen

  Hendrik Bogaert is een van de weinige verstandige mensen die de CD&V nog telt. Hij zou de partij van de ondergang kunnen redden mocht men hem steunen binnen de partij!

 • Luc Desmet

  Is die de C van Christelijk? Serieus? Wauw

 • rita steenmans

  hoog tijd dat men hier een voorbeeld stelt

 • Sofie De coster

  Typisch gedrag van een politieker. Altijd vooroordelen.