HEMA maakt komaf met plastic wattenstaafjes en rietjes

Illustratiefoto.
ANP Illustratiefoto.
HEMA gaat zijn plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik vervangen indien er een duurzaam alternatief mogelijk is. Vanaf dit najaar verkoopt de winkelketen alleen nog papieren en metalen rietjes. De kartonnen wattenstaafjes zijn nu al beschikbaar in bepaalde winkels en dat zal worden uitgebreid naar alle winkels.

Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan alleen de plastic wegwerpproducten. We pakken het thema plastic in z'n totaal op; in wegwerpproducten, verpakkingen en de producten die we verkopen. Dat betekent dat we het onnodig gebruik van plastic uitfaseren, waar mogelijk gerecycled plastic gebruiken en de consument stimuleren tot hergebruik", aldus Eva Ronhaar van HEMA.

Ook stimuleert HEMA vanaf begin januari om een eigen beker mee te nemen bij aanschaf van een warme drank in de afhaalpunten. Klanten met een eigen beker krijgen 25 cent korting. 

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emi De graeve

    Zeker een goed begin om met "iets" te beginnen maar er is daar zeker nog zeer veel werk aan de winkel. Voor veel producten kunnen ze alvast naar andere leveranciers zoeken.

  • Nadine Pardon

    Joris van vlaenderen dat is toch plastic

  • joris van vlaenderen

    platte commerce.... van wat worden die wattenstokjes gemaakt????