Hellebaut krijgt luxe-editie van diamantenboek

UNKNOWN

Tia Hellebaut heeft vanavond in de Antwerpse Diamantbeurs het eerste exemplaar van 'Diamonds' in ontvangst genomen, een boek over de wereld van de diamant. De winnares van een olympische gouden medaille kreeg de luxe-editie van het boek aangeboden. Die zit met een 'brilliant cut' 1-karaatsdiamant in een roodlederen etui van Delvaux.

Verscheidenheid
Het fotoboek 'Diamonds' vertelt het verhaal van de diamant van de ongeslepen steen tot het juweel. Het boek toont tevens de verscheidenheid aan mensen en culturen in de diamantbusiness. De Engelse auteur Christine Gordon verdiepte zich meer dan tien jaar lang in de diamantindustrie. Fotograaf is de Amerikaan Donald Woodrow. Het kunstboek is in het Engels uitgegeven en er staan ook uitgaven in het Frans, Duits, Italiaans, Russisch en Hongaars op stapel.

30 miljard
Antwerpen is de diamanthoofdstad van de wereld. De Antwerpse diamantsector is goed voor een jaarlijkse omzet van 30 miljard euro.
'Diamonds' wordt uitgegeven door Tectum Publishers en kost 99,95 euro. De 'Diamonds Luxury Edition'­ met diamant en Delvaux-draagtas wordt uitgegeven in een beperkte oplage van 500 stuks en kost 9.900 euro. (belga/svm)