Helikopterkaper El Haddouchi binnenkort vrij

Lahoucine El Haddouchi, de kaper die in de gevangenis van Brugge moest achterblijven tijdens de spectaculaire helikopterontsnapping van vorig jaar, komt volgende week vrij. Dat melden de Coreliokranten. Opvallend, want hij werd eind juni nog tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld.

De man zat bijna een jaar in voorhechtenis. Hij zal volgende week dus de helft van zijn straf hebben uitgezeten. Het Brugse parket is niet in beroep gegaan tegen de veroordeling tot twee jaar effectief, hoewel er vier jaar gevorderd was. Volgens zijn advocate Lori Malysse zal El Haddouchi gaan inwonen bij zijn ouders en beginnen aan een leer-werkproject.
 
El Haddouchi raakte bekend als de pineut van de helikopterontsnapping uit de gevangenis van Brugge, een jaar geleden. Samen met de Antwerpse Lesley Deckers kaapte hij op 23 juli 2009 een helikopter. De twee dwongen de piloot om te landen op de binnenplaats van de gevangenis, waar drie gangsters in de helikopter sprongen. Omdat er geen plaats meer was in de helikopter, bleef El Haddouchi op de binnenkoer achter. (belga/adb)