Helikopter stort vlak na opstijgen neer in Namen: drie vrouwen gewond

belga
Bij een helikopterongeval in Temploux, een deelgemeente van de stad Namen, zijn drie van de vier inzittenden lichtgewond geraakt.  Dat heeft een verantwoordelijke van het vliegveld van Temploux deze namiddag bevestigd op een persconferentie.

Het incident deed zich voor rond 12.40 uur bij het opstijgen van het toestel van het type 'Robinson R44'.  De helikopter maakte een privévlucht met aan boord een ervaren piloot van rond de veertig en drie vrouwelijke passagiers tussen de 20 en 30 jaar oud.

(lees verder onder de foto)

belga

Bij het opstijgen liep het echter fout en de helikopter belandde zo goed als onmiddellijk terug op de grond. De drie vrouwelijke inzittenden liepen lichte verwondingen op. De piloot kwam er vanaf met wat schrammen. Brandweer en hulpdiensten waren snel ter plaatse en er werd een veiligheidszone afgebakend. Ook de burgemeester van Namen, Maxime Prévot, kwam ter plaatse.

belga

Er werden intussen twee onderzoeken geopend, één bij het parket en één bij het Directoraat-generaal Luchtvaart. In de loop van de komende dagen zou er meer duidelijkheid moeten ontstaan over de oorzaak van het incident.

Twitter1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Raphael Coryn

    Luchtdopen heeft gee