Helikopter neergestort op vliegveld Wevelgem, één lichtgewonde

Verbeke
Op het vliegveld van Wevelgem is een helikopter neergestort. Er viel één lichtgewonde. De helikopter zou bij het opstijgen plots vermogen verloren hebben.

Rond half één wou de piloot samen met drie passagiers opstijgen om te gaan tafelen in een sterrenrestaurant in Noord-Frankrijk. Bij het opstijgen, op een hoogte van zo’n vijftien meter, liep het fout. 

Volgens de brandweer zou het toestel te weinig vermogen gehad hebben, of vermogen zijn verloren bij het opstijgen. Hierdoor crashte de helikopter achteraan het vliegveld van Wevelgem en kwam het toestel op zijn zijkant terecht. Wellicht ligt een technisch probleem in de turbine die zorgt voor de aandrijving van de schroeven aan de oorzaak.

"Het toestel crashte kort na het opstijgen, waardoor het nog niet erg hoog in de lucht hing. Er is gelukkig ook geen brand uitgebroken", aldus de persverantwoordelijke van de brandweer zone Fluvia. 

Eén van de passagiers brak mogelijk enkele ribben en is preventief naar het ziekenhuis gebracht, de drie anderen bleven ongedeerd maar werden meegenomen voor ondervraging. De brandweer zorgde er al voor dat zo’n 450 liter brandstof uit de helikopter werd overgeheveld, om alle ontploffingsgevaar te vermijden. De brandweer heeft ook zand gegooid op de plaats van het ongeval om gelekte vloeistoffen op te slorpen. 

De inspectiediensten van het directoraat-generaal voor de luchtvaart zullen een onderzoek voeren naar de oorzaak van het ongeval. De luchthaven blijft intussen gesloten. Gehoopt wordt dat er vanaf vanavond weer vliegverkeer mogelijk is van en naar de regionale luchthaven van Kortrijk-Wevelgem.

Verbeke
Verbeke
Verbeke34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • serge vansteenkiste

  Het boek 100 vliegveld juist in handen gehad , 1917 -2017.

 • serge vansteenkiste

  patrick morel, ik heb nog nooit anders geweten dat het vliegveld er was zelfs tijdens de tweede wereld oorlog, waarom zou dit nu moeten verdwijnen omdat U toevallig in de omgeving bent gaan wonen. Hoe dikwijls gebeuren er daar ongevallen en wat die jets betreft er zijn veel grotere toestellen die kunnen landen en opstijgen dan die jets.

 • Frans Cardoen

  Het vliegveld is inderdaad door de Duitsers aangelegd in de eerste wereldoorlog. Dus de meeste omwonenden zijn er later komen wonen en wisten heel goed dat daar een vliegveld was en er aldus ook vliegbewegingen plaats vinden.

 • Albert De Vries

  Een elite-probleem ?

 • Ruby Robeyns

  marc ledure: vliegveld is inderdaad aangelegd door de Duitsers maar wel in 1916!