Helft restaurants dicht tijdens match Belgen

bigstock
Naar schatting de helft van de Vlaamse restaurants sluit nu vrijdagavond de deuren vanaf 19.30 uur. Ze verwachten niet dat er tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels veel volk op restaurant zal gaan. Dat meldt Horeca Vlaanderen na een rondvraag aan VTM NIEUWS. 

Volgens de restaurantuitbaters zullen vooral mensen die niet houden van voetbal op restaurant gaan. Veel uitbaters vinden het niet de moeite waard om voor een klein aantal mensen open te blijven. Maar veel restaurants zijn wel van plan om vroeger de deuren te openen en eten te serveren.

"We zien dat er weinig of geen reservaties binnenkomen tijdens wedstrijden van de Rode Duivels", zegt Paul Snoeys van Horeca Vlaanderen. "Maar veel mensen vragen wel of ze vroeger mogen eten, bijvoorbeeld al vanaf 17.00 uur. Op die manier zijn ze zeker op tijd voor de match."
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  De helft is dus open ? Dat valt mee.

 • rik lagrou

  Speciaal steak -friet menu die dag en zou wel draaien voor en na mats eventueel enkel friet meenemen met frisdrank zeker succes

 • didier de coster

  dom om te sluiten , heb je altijd verlies , blijf tot middernacht open en ben zeker dat je eters zal hebben , het is veel rustiger en een betere bediening , als ze sluiten zijn het zéker zelf fans van de belgen en gaan die wa drinken , zeker van

 • Jo Bosman

  Wees slim. Maak fastfood en breng dat naar de plaatsen waar de supporters zitten . Gegarandeerd succes . In Leuven was er tijdens de laatste match een cafe waar ze de prijzen verlaagden en gratis frietjes gaven tijdens de match. Die cafe zat bomvol. Dat kan ook op pleinen. enz

 • Frits Vandenberge

  Yvan, idd elk zijn pleziertje. Jij houdt niet van voetbal, ik ken Steam niet. Voor jouw info: het reëel getal is 1,9 à 2,4 miljoen kijkers in Vlaanderen alleen (naargelang de match) die naar het voetbal keken. Groetjes.