Helft personeel spoeddienst wil geen griepprik

Photonews
Bijna de helft of 46 procent van de verpleeg- en zorgkundigen van spoedgevallendiensten in Vlaanderen laat zich niet vaccineren tegen griep. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen waarover De Zondag bericht. 

"Dat cijfer moet omhoog", zeggen de onderzoekers in de zondagskrant. Ook de bekende viroloog Marc Van Ranst wijst er in een reactie op dat de patiënt wel degelijk verwacht dat ziekenhuispersoneel gevaccineerd is.

Slechts 54 procent van de medewerkers van spoedgevallendiensten laat zich vaccineren, bevestigen professor Pierre Van Damme en onderzoeker Matthijs Samyn (UAntwerpen). Aan het onderzoek namen 548 medewerkers deel van de spoeddiensten van 41 Vlaamse ziekenhuizen. 

"Dat cijfer moet omhoog, want de spoedgevallendienst is de toegangspoort naar het ziekenhuis. Daarom is het ook noodzakelijk om alert te zijn en het risico voor besmettingen zo laag mogelijk te houden door onder andere preventief te vaccineren tegen griep", klinkt het in de krant. De onderzoekers pleiten er voor om gezondheidsmedewerkers beter te informeren.
51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN krommentak

  Eigenlijk kan dit niet ik was van mening dat élke dokter was ingeënt tegen alles want eerlijk want komt er vandaag allemaal niet op ons af !

 • Don Tessers

  Virus stammen muteren, je loopt altijd achter de wagen in plaats ervoor. Echter voor de ouderen, baby´s, en mensen met longaandoening of mensen die longontsteking hebben gehad, is het wel verstandig

 • Christiane Verbeek

  Ik ben 59 jaar en heb in heel mijn leven twee keer de griep gehad, elke keer tijdens een zwangerschap.Ik hoef die vaccinatie niet want ze is niet altijd en bij iedereen onschuldig weet ik uit ervaring.

 • Marc Statham

  Sommige weten het hier weer beter en hebben er niet eens verstand van, een griep prik is wel degelijk het griepvirus dat ingespoten wordt zodat je er een beetje ziek van kan zijn, maar hem nadien normaal niet meer kan krijgen. Voor diegene die het niet willen ,niemand ligt er wakker van ,maar ook niet komen bleiten als je dan zwaar met de griep in bed ligt.

 • Marc Statham

  Ik ben fit en sport veel , vroeger minstens 3 keer per jaar ziek ,sinds ik een prik krijg al 5 jaar niet meer ziek geweest, dus berg die onzin dat een prik niet werkt maar op.