Helft bromfietsen in overtreding bij controle door Brusselse politie

(archieffoto)
thinkstock (archieffoto)
Bij een controle door de Brusselse lokale politie afgelopen woensdag bleek de helft van de gecontroleerde bromfietsen in overtreding. Dat meldt de Brusselse politie vandaag.

De agenten controleerden woensdag 40 bromfietsen en daarvan bleken er 22 niet in orde. Bij de meeste was de snelheid opgedreven maar de politie betrapte ook enkele bestuurders die niet verzekerd of niet ingeschreven waren, of zelfs geen rijbewijs hadden.

Drie motorrijders kregen bij dezelfde controleactie een boete omdat ze geen aangepaste kledij droegen en de politie haalde ook een verhuiswagen uit het verkeer waarvan één van de achterbanden nog amper profiel had. Bovendien stond de band bijna plat, had de bestuurder een rijverbod van drie maanden en was het voertuig niet verzekerd.

De 45 alcoholtesten die de politie tijdens de controleactie afnam, bleken negatief.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Vanderslagmulders

  Je moet hier in Brugge een keer komen kijken. Honda-Dax en solexen. Lawaai maken als een opstijgende F16.... tegen richting rijden zoals fietsers mogen doen, en aan 60km per uur door de winkelstraten en dat terwijl maximum snelheid in de straat beperkt is tot 30 km per uur. Ja, en dan mag je je niet kwaad maken als ze je ze net niet gemist hebt bij het oversteken van de straat.

 • Ronny Wauters

  Wie verschiet daar nu van want dit is in heel België zo! Er is amper controle en bij fietsers is het nog veel erger!

 • J J

  Je kan de bromfietsen niet genoeg kontroleren. Serieuze boete opleggen aan de bestuurder van opgedreven bromfietsen. En is hij de eigenaar niet, de eigenaar ook beboeten. Als er geen eigenaar is, de plooibank binnen.

 • JamesHolden

  Eerlijk is eerlijk, dat was 20 jaar geleden ook al zo. De pakkans is zoals gewoonlijk bijna onbestaande...

 • Danny Vervloet

  Kijk de elektrische fietsen maar eens na. Ze mogen 25, maar ze kunnen 50. Gewoon een spulletje bestellen op het net en installeren.