Ga naar de mobiele website
^ Top

Helemaal maf: bestuurder rijdt verschillende auto's van de weg op E40

De bestuurder van de Opel gaat plots vol in de remmen en duwt de Polo van de rijbaan.
RV De bestuurder van de Opel gaat plots vol in de remmen en duwt de Polo van de rijbaan.
Op sociale media is een video opgedoken van een bijzonder geval van verkeersagressie. Meerdere voertuigen moeten zwaar in de remmen gaan om een botsing te vermijden.

Op het filmpje, dat gisteren gemaakt werd op de E40 Brussel - Leuven, is te zien hoe de bestuurder van een bruine Opel bruusk van rijstrook wisselt om een blauwe Polo in te halen. Eenmaal daar voorbij gaat de bestuurder van de Opel fors in de remmen en wijkt hij uit naar rechts om de Polo van de weg te dwingen. Drie andere bestuurders kunnen maar nipt een aanrijding vermijden.

De beelden werden gedeeld op de Facebookpagina 'PolCon - PolitieControles', waar bestuurders aan elkaar meedelen waar er geflitst wordt of waar er alcoholcontroles zijn.

"Tillen zeer zwaar aan de feiten"
De politie is op zoek naar de bestuurder, maar slaagt er momentel niet in de nummerplaat te ontcijferen wegens de lage kwaliteit van de video. "Daarom doen we een oproep naar mogelijke getuigen of personen die meer over het incident weten", klinkt het.

"Ook de chauffeur die met zijn dashcam de beelden kon vastleggen, mag contact met ons opnemen. Indien we de originele videobeelden kunnen bekijken, kan de nummerplaats misschien wél getraceerd worden. We tillen zeer zwaar aan de feiten."
99 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Patrick bloemen

  Tja , als ge de rechtbank hebt gezien deze week hoe iemand die 180 rijd zelf zijn straf mag kiezen en gezellig keuvelt met de rechter dan weet je hoe men hier straft en je kan doen wat je wil

 • johan verbiest

  Men mag het eigen recht niet in handen nemen door roekeloos gevaarlijk gedrag,de kunst is gewoon te anticiperen op rij gedrag van anderen dat niet altijd perfect is..Agressie hoort niet thuis in het verkeer,zelf al meegemaakt en als er zo een idioot is dan lach ik eens vriendelijk naar die idioot.

 • jules vandenberge

  Is een TOYOTA , geen fout van de polo gezien.

 • Joeri Mertens

  Bestraf nu toch gewoon eens linksrijders! Ik rij elke dag een 300 km. Bij momenten is het echt huilen met de pet op. Heb wel ooit eens een combi gezien op E40 en achter iedereen die niet rechts wou rijden zette hij zwaailichten op. Het was rap gedaan! Zalige politieman.

 • Kristof Maes

  Het is nu niet dat die blauwe echt gek doet he, hij is camions aant inhalen op een toegangsweg dan kanje toch niet sneller, en dan zegt zn gps naar links binne xx km en gaat ie iets te snel over die lijn, om die mens daarop te schofferen? Besef in jullie auto eens dat jullie niet meer zijn dan de persoon voor je en naast je. Velen precies erg gefrustreerd terwijl in deze situatie echt niet zo schandalig links gereden word

Gesponsord

Meld een bug