Heldhaftige burger rijdt dronken bestuurder in zwaar beschadigde auto klem op oprit E17 in Deinze

.
AV .
Een bestuurder heeft op de E17 in Deinze een zwaar beschadigde wagen klemgereden. De man in de wagen bleek onder invloed en probeerde zelfs nog weg te vluchten. Eerder op de dag bleek hij betrokken in een ongeval, waarna hij een positieve ademtest aflegde. Maar de man reed daarna toch verder. “Dit zie je normaal alleen maar op televisie", reageert de alerte burger.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Aderik Vandecasteele (32) uit Vinkt filmde deze middag hoe een zwaar beschadigde Peugeot de oprit van de E17 in Deinze opreed. Op de beelden is te zien dat de auto maar twee banden meer heeft en dus op twee velgen de oprit neemt. Ook de voorbumper is beschadigd. “Het voertuig was niet meer rijvaardig”, vertelt Aderik aan onze redactie. Hij was voor zijn job op weg naar Gent, en zag het halve wrak richting E17 rijden. “Of ik ooit al zoiets zag? (lacht) Neen, alleen in de films. De auto reed met 30 kilometer per uur, niet sneller. Op de autostrade ging zoiets al te gevaarlijk worden: misschien zou het voertuig slippen, of zouden allerlei onderdelen loskomen. Ik moest dus iets doen.”

Aderik maande de man in de Peugeot aan om te stoppen, maar die wou van geen wijken weten. Dus besloot hij de wagen zelf klem te rijden, zo vertelt hij aan onze redactie. “Samen met een andere bestuurder. We deden teken naar elkaar, dat het niet klopte. Ik ben voor de wagen beginnen te rijden, de andere bestuurder achter de kapotte auto. Zo zijn we gestopt.” De man in de auto bleek zwaar onder invloed en wou niet dat de politie ter plaatse kwam. Hij probeerde zelfs nog weg te vluchten, zegt Aderik. “Eerst wilde hij zijn spullen pakken en te voet vluchten. Daarna vroeg hij me nog om hem gewoon thuis af te zetten in De Pinte. Toen ik de politie belde, was hij alweer in zijn auto gesprongen en had hij de motor gestart, maar de bestuurder uit de andere auto kon zijn sleutels uit het contact trekken.”

Betrokken bij ongeval

De politie bevestigt het incident. “De man was eerder op de dag betrokken bij een ongeval op de N60, de gewestweg tussen Oudenaarde en Gent. Hij legde daarbij een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Maar de man reed toch verder en probeerde daarna de E17 op te rijden”, zo meldt de politie aan onze redactie.

De politie kan ook bevestigen dat de bestuurder opnieuw wou vluchten, maar dat de alerte burger dat kon verhinderen. “De kans dat de man nu nog met de auto rijdt, is onbestaande”, verzekert de politie. De chauffeur werd ingerekend.

Aderik zelf zal woensdag in de bloemetjes gezet worden. Het stadsbestuur van Deinze besloot de man te belonen voor het tonen van burgerzin. Afspraak om 12 uur in de raadzaal van dienstencentrum Leiespiegel, in de Brielstraat in Deinze.

De wagen reed op twee velgen de oprit van de E17 in Deinze op.
AV De wagen reed op twee velgen de oprit van de E17 in Deinze op.
De heldhaftige bestuurder kon de wagen klemrijden samen met een andere bestuurder.
AV De heldhaftige bestuurder kon de wagen klemrijden samen met een andere bestuurder.69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Ghyssens

  Proficiat Aderik Vandecasteele U bent een man met burgerzin. Ik doe mijn virtuele hoed af voor jou.

 • Dirk Bijl

  In plaats van al de negatieve reacties op zo wel de politie als de bestuurder die dat deze gevaarlijke heeft doen stoppen had ik meer goede reacties verwacht naar de Mesen die hun burger plicht hebben gedaan en het gevaar van de baan gehaald dikke proficiat aan de chauffeur die dit heeft gedaan

 • Andy De Schieter

  Die klemrijder speelt voor rechter en is in fout. En dan ook nog filmen wat niet mag wegens de privacy. Opsluiten die kerel.

 • rik van dijck

  @ Aderik en de andere klemrijden ... chapeau mannen , respect voor je goede burgerzin !

 • Aderik Vandecasteele

  Ik ben de klemrijder Dus bijvoorbeeld als ze uw kind iets aan het aandoen zijn ga je dan ook wachten op politie dat is dikke zever ja i Ik ben niet de eerste of enigste die ingrijpt op iets Dus ik moest hem laten oprijden ofzo en dan grote ravage op autosnelweg met misschien doden en dan mij rest vn mijn leven me schuldig voelen dat ik niet ingreep Kom hou jullie flauwe commentaar voor jezelf Politie schudde me de hand en bedankten me Goed gedaan Zeiden ze