Hek rond woonwagenbewoners op luchthaven Charleroi

Tarmac van de luchthaven van Charleroi.
BELGA Tarmac van de luchthaven van Charleroi.
Een twintigtal caravans van woonwagenbewoners stond vanochtend nog altijd geparkeerd op een terrein van de luchthaven van Charleroi. Dat bevestigt de directie van de luchthaven. Om veiligheidsredenen zal er een hek geplaatst worden, zo zegt het bedrijf.

Met de woonwagenbewoners, die enkele dagen geleden waren opgedaagd op een terrein van de luchthaven, was overeengekomen dat ze ten laatste op 8 augustus zouden vertrekken. Maar intussen is er een andere groep aangekomen. Met die groep moet nu een gesprek worden aangegaan, aldus Jean-Jacques Cloquet van het luchthavenbedrijf BSCA.

De luchthavendirectie wil ook een meer duurzame regeling, zodat niet telkens naar het gerecht moet worden gestapt. "Het gaat ook om de verkeersveiligheid", zegt Jean-Jacques Cloquet, "zowel de veiligheid van de automobilisten die langs het terrein naar de luchthaven rijden, als van de kinderen van de woonwagenbewoners die de weg zouden kunnen oversteken."

Er zijn voorlopig piketten geplaatst om het terrein af te palen, maar binnen de maand moet er een hek komen dat het terrein afsluit. "Dat jaagt de luchthaven op zware kosten", zegt Cloquet.