Heistse agent in verdenking gesteld voor zedenfeiten

De politieman uit Heist, die verdacht wordt van zedenfeiten, is officieel in verdenking gesteld. Dat maakt het Mechelse parket bekend.

De agent uit de zone Heist-op-den-Berg is door de onderzoeksrechter ondervraagd, maar niet aangehouden. Er werden hem wel enkele voorwaarden opgelegd.
 
Resem aanrandingen
De man wordt verdacht van een resem aanrandingen van de eerbaarheid, waaronder ook een verkrachting. De meeste feiten zouden al enkele jaren oud zijn. Verder onderzoek moet uitwijzen of de man de feiten gepleegd heeft door misbruik te maken van zijn functie als politieman.
 
Extra gemeenteraad
Maandag wordt in Heist-op-den-Berg op vraag van de oppositie een extra gemeenteraad bijeengeroepen. "De gemeenteraadsleden die dat wensen, zal ik achter gesloten deuren meer uitleg verschaffen over de zaak", zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V), die zeer karig is met commentaar in het belang van het onderzoek.
 
Beroepsgeheim
"Ik kan alleen maar kwijt dat we tijdig alle nodige maatregelen hebben genomen. Gemeenteraadsleden die na maandag wel uit de biecht gaan praten, zal ik bovendien laten vervolgen", waarschuwt Vleugels. "Zij worden maandag immers betrokken in het beroepsgeheim en moeten dat na de zitting dan ook respecteren." (belga/eb)

UNKNOWN