Heel even paniek door naald in mandarijntje in Mechelen: "Accidenteel voorval"

Foto ter illustratie.
Thinkstock Foto ter illustratie.
In het Mechelse dienstencentrum Den Abeel is deze middag alle fruit uit omloop genomen na de vondst van een naald in een mandarijntje. De politie zette zich meteen op de zaak, maar inmiddels blijkt het om een accidenteel voorval te gaan.

De naald zat verstopt in een mandarijn bij een 1-euromaaltijd. Voor zover bekend raakte niemand gekwetst. Meteen na de vondst werd geen enkel risico genomen: alle betrokken dienstencentra en gezinnen die het fruit kregen, moesten ze weggooien.

Even bestond de vrees dat een dader zich misschien had laten inspireren door de jonge kerel die in september Australië in rep en roer zette door 'als grap' naalden te verstoppen in aardbeien. De politie Mechelen-Willebroek startte  een onderzoek naar de herkomst van de naald. 

Ongelukkige samenloop

Al snel bleek het echter om een ongelukkige samenloop van omstandigheden te gaan. "Medewerkers van het dienstencentrum bevestigen dat na een eerdere activiteit enkele naalden achterbleven op de grond en vervolgens werden opgeruimd", stelt de politie. "Vermoedelijk werd hierbij een naald over het hoofd gezien, die bij een daarop volgende kinderactiviteit spelenderwijs in één van de mandarijntjes werd gestoken." In de overige mandarijnen werden geen naalden meer aangetroffen.

"Wij zijn opgelucht over de snelle duidelijkheid die het onderzoek heeft gebracht en dat het een accidenteel voorval betreft", reageert de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld). "We zullen bekijken welke lessen we hieruit kunnen trekken om zulke feiten in de toekomst te voorkomen."
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Dat is ook een vorm van terreur, wie zegt dat niet met opzet is is ? Een naald kruipt niet vanzelf in een voorwerp.

 • Steve Van der Vekens

  Ik vind het een vieze gedachte. Dat je daarop bijt en dat die naald in je gehemelte schiet. Misschien die ‘grappenmakers’ oppakken voor poging tot moord.

 • Ronald Van Roy

  Zwijg er over dan kopiëren die mafkezen niet meer !

 • Sanne Vermeulen

  Wat een verspilling van voedsel

 • Andy Casteels

  Hoeveel zieke geesten lopen er nog vrij rond omdat ze zich een beetje koest kunnen houden? Ik geloofde vroeger dat elke mens goed was, maar de realiteit bewijst mijn ongelijk.