Heel de zomer werken op E17 tussen Waasmunster en Destelbergen

(archieffoto)
Kristof Pieters (archieffoto)
Tijdens de zomer wordt op de E17 richting Gent tussen Waasmunster en Destelbergen in drie verschillende zones de rechterrijstrook heraangelegd. In totaal gaat het om tien kilometer wegdek, zo meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

"Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, wordt er in drie fasen gewerkt en enkel tijdens de zomermaanden. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van zeventig kilometer per uur in de werfzones." Richting Antwerpen is er geen hinder.

Opritten afgesloten
Tijdens de eerste fase, van 10 tot 14 juli, vervangt de aannemer ter hoogte van Waasmunster en Lokeren de rechterrijstrook. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt daarnaast van de gelegenheid gebruik om ook een brugvoeg te vervangen. Het verkeer richting Gent moet overdag over twee versmalde in plaats van drie rijstroken. Van 22 uur tot 6 uur zal er slechts één rijstrook open zijn. Beide opritten en de afrit in Lokeren richting Gent zitten in de werfzone en zijn afgesloten. Het verkeer rijdt om via het complex Beervelde of Waasmunster.

Fase twee loopt van 31 juli to 4 augustus. De werfzone bevindt zich tussen de op- en afrittencomplexen van Lokeren en Beervelde. Ook hier moet het verkeer richting Gent overdag over twee versmalde rijstroken in plaats van drie rijstroken en 's nachts over één rijstrook. De op- en afrit van de snelwegparking in Kalken zitten in de werfzone. De op- en afrit van complex Lokeren blijven open.

18 augustus

De laatste fase van de werken vindt plaats tijdens het weekend van 18 augustus. De aannemer begint op vrijdagavond te werken tussen Beervelde en de verkeerswisselaar in Destelbergen. Tegen de ochtendspits moeten de werken afgerond zijn. Het verkeer rijdt over twee rijstroken in plaats van drie. De afrit vanuit Antwerpen naar de R4 wordt afgesloten. Het verkeer moet verder rijden tot het op- en afrittencomplex in Gentbrugge. Daar kan teruggereden worden richting Antwerpen tot de oprit naar de R4.