Heeft FM Brussel dan toch nog een toekomst?

Zender blijft voorlopig op antenne, CEO blijft

Brussels minister Pascal Smet (sp.a) en Vlaams minister Sven Gatz (Open Vld) vragen aan de raad van bestuur van de Vlaams-Brusselse Media om de toekomst van FM Brussel te herbekijken. "We stellen uitdrukkelijk aan de raad van bestuur de vraag: Of, hoe en in welke vorm kan de radio blijven bestaan?", zei Smet tijdens een inderhaast bijeengeroepen persconferentie in de Brusselse Beursschouwburg.

Ministers Gatz en Smet merken aan de felle reacties in Brussel dat dit een zaak is die erg leeft, en vragen daarom aan de raad van bestuur van Brusselse-Vlaamse Media om te onderzoeken of en hoe radio toch een plaats kan hebben binnen hun organisatie. FM Brussel blijft voorlopig ook op antenne, tot het onderzoek afgelopen is. Er wordt geen termijn afgesproken.

Beide ministers behouden tegelijk het volle vertrouwen in de raad van bestuur én in de CEO Michel Tubbax. Het personeel van de Brusselse-Vlaamse Media had eerder om zijn ontslag gevraagd. De ministers erkennen de impasse, maar hopen dat personeel en leiding samen een oplossing kunnen vinden.

Zowel Gatz als Smet benadrukten dat ze vanuit de politiek geen beslissing kunnen opleggen. "De raad van bestuur heeft strategische keuzes gemaakt over de toekomst waar ze met de Vlaams-Brusselse Media naartoe wil. Dit waren geen lichtzinnige keuzes. Het is niet de taak van de politiek om zich te 'moeien' met de organisatie van die raad van bestuur", zei Smet.

FM Brussel, onderdeel van Vlaams-Brusselse Media.
BELGA FM Brussel, onderdeel van Vlaams-Brusselse Media.