Hardy's 'seksslavin' Doris getuigt: "Hij bekende dat hij Linda had vermoord, daarna hadden we nog seks"

Doris C., de vermeende seksslavin van seriedoder Renaud Hardy.
Photonews Doris C., de vermeende seksslavin van seriedoder Renaud Hardy.
Op het assisenproces van seriedoder Renaud Hardy (55) in Tongeren zijn vandaag negen getuigen aan het woord gekomen. Een van hen was Doris C., die Hardy zijn "seksslavin" doopte. "Ik was bang van hem, maar hij had mij nodig", getuigde de vrouw. Ook François V. (63), een vriend van Hardy, kwam aan het woord. Hij vertelde over het dominante karakter van de beschuldigde en hoe die aan hem opbiechtte dat hij Linda Doms (52) had doodgeslagen.

Voor de getuigenis van Doris C. sprak de voorzitter Hardy nog toe. Hij zei dat die zich voorbeeldig gedragen had vandaag, en dat hij hoopte dat dat bij de laatste getuigenis, van Doris C., ook zo zou zijn. "Dat vraagt een inspanning", gaf Hardy toe. "Maar ik voel me ook opgelucht. Want ik heb de indruk dat ik soms de duivel was."

Daarna startte Doris C. haar getuigenis. Ze vertelde dat ze Hardy in een sportclub leren kennen had, eind jaren tachtig. "Ik was toen rond de dertig jaar en al gehuwd." Doris en Hardy begonnen in 2013 een seksuele relatie. "Van beide kanten was dat puur voor de seks. We wisten dat er niet meer inzat", aldus Doris. Van kinky seks was er aanvankelijk geen sprake. Enkel als François V. (een vriend van Hardy, nvdr.) erbij was, werd een blinddoek gebruikt. Een keer had ze ook seksueel contact met François V. zonder dat Hardy dat wist. Doris besliste uiteindelijk zelf dat ze niet meer verder wilde met Hardy. "Ik had er geen zin meer in." 

Hij besliste wat er zou gebeuren, maar ik heb me nooit tot iets verplicht gevoeld

Getuige Doris C., sekspartner van Hardy

Zijn karaktertrekken beschreef Doris kort als "bazig". "Hij besliste wat er zou gebeuren, maar ik heb me nooit tot iets verplicht gevoeld", antwoordde de vrouw geëmotioneerd. In april 2013 nam Hardy opnieuw contact op met Doris. Hij vertelde de vrouw dat hij ziek was en hulp nodig had. "Ik ging dan voor hem naar de winkel." De seksuele contacten startten vrij snel terug op. En veranderden ook van aard. "Ik was daar zeker geen vragende partij voor, dat gebeurde gewoon", aldus Doris.

"Quasi dagelijks seks"

Tussen april 2013 en september 2015 waren er quasi dagelijks seksuele contacten tussen de twee. Doris wist niet dat alles gefilmd werd, bekende ze. De vrouw gaf ook toe dat ze wurgseks had met Hardy. "Dat gebeurde enkel met een lint of sjaal. Niet met de handen." Soms viel Doris bewusteloos. "Gebeurde dat ook op uw vraag?" "Soms wel, ja", antwoordde de getuige geprikkeld op de vraag van assisenvoorzitter Thys. "Ik begrijp niet wat dat er allemaal toe doet."

Op een bepaald ogenblik werden er ook andere vrouwen bij betrokken. Doris moest hen strelen, met wederzijdse intieme aanrakingen, maar vond dat zelf niet leuk. Wanneer ze zei dat ze iets niet wilde doen, werd Hardy kwaad. Hoe die kwaadheid zich dan uitte, beschreef Doris niet. "Als ik niet wou dan bleef ik gewoon weg. Maar ik denk niet dat ik ooit geweigerd heb iets te doen in het bijzijn van die andere vrouwen, omdat dat niet iets abnormaals was."

"Hij had mij nodig"

Ze gaf toe dat ze soms bang was van Hardy. "Hij heeft mij eens heel hard geslagen, na een incident over het lezen van een sms-bericht." Doris wist dat Hardy in oktober 2014 in de cel had gezeten, omdat hij op iemand met een loodjesgeweer had geschoten. De beschuldigde zei dat dat Doris' schuld was, omdat zij hem had laten zitten. Toch zocht de vrouw zelf weer toenadering tot Hardy, toen hij vrijgelaten werd uit de gevangenis van Merksem. "Ik was bang van hem, maar ik heb een zwakke plek. Ik zorg graag voor anderen. Hij had mij nodig", aldus nog getuige Doris C..

Ik was bang van hem, maar ik heb een zwakke plek. Ik zorg graag voor anderen. Hij had mij nodig

Getuige Doris C., sekspartner van Hardy

Volgens de vrouw heeft Hardy nooit bedreigingen geuit aan het adres van Linda Doms. Hij was wel "ontgoocheld en een beetje gefrustreerd" toen Doms niet inging op zijn vragen om seksuele handelingen uit te voeren met Doris, Hardy's "seksslavin". Een paar maanden voor de moord (op 16 september 2015, nvdr.) bezocht Doris samen met de beschuldigde Linda Doms voor het laatst. Op de dag van de feiten was er afgesproken om iemand te masseren. "Maar ik wou dat echt niet meer, die handelingen stellen met vrouwen", aldus de getuige. "Ik ben dan niet geweest. Hij heeft me wel verschillende keren proberen te bellen." 

"Zenuwachtig"

"Voor zijn arrestatie ben ik nog naar zijn huis gegaan, ik denk voor cocaïne, en voor seks." (Doris en Hardy waren allebei verslaafd aan drugs, nvdr.) "De details van die dag herinner ik me niet meer, maar ik heb toen niets speciaals aan hem gemerkt. "Een dag later bekende hij dat hij Linda had vermoord. Dat hij haar de kop had ingeslagen." Volgens Doris was Hardy toen "redelijk zenuwachtig". 

Hardy werd diezelfde dag (vrijdag 17 september 2015, nvdr.) nog gearresteerd door de politie, maar nadien weer vrijgelaten. Doris had na zijn vrijlating nog seks met hem, zo gaf ze toe, ook al wist ze wat hij gedaan had. "We hebben toen ook nog samen cocaïne gebruikt."

Als ge mij laat zitten, kerf ik u in uw gezicht. Dat ge voor heel uw leven verminkt zijt en dat ge dat elke dag ziet in de spiegel

Sms van Hardy aan Doris C.

Dreigende sms'en

Op vraag van de openbare aanklager, Alexandra Van Kelst, bevestigde Doris afsluitend nog dat ze zwaar onder druk stond van de dwangmatige Hardy. De dreigende sms’en die Hardy naar haar stuurde, en die ook in de rechtszaal voorgelezen werden, lieten weinig aan de verbeelding over. "Als ge mij laat zitten, kerf ik u in uw gezicht. Dat ge voor heel uw leven verminkt zijt en dat ge dat elke dag ziet in de spiegel", sms'te de beschuldigde haar onder andere. 

Doris gaf ook toe dat ze wist dat Hardy het fijn vond om vrouwen te vernederen en pijn te doen. Maar van haar verklaringen aan de politie herinnerde ze zich niets meer, zelfs niet van de verklaring die ze in november vorig jaar nog aflegde. 

Hardy: "Niet content met de antwoorden"

Toen Hardy afsluitend het woord kreeg, liet hij duidelijk blijken dat hem dat niet zinde. "De kogel is door de kerk. Eindelijk is het complot ontrafeld, zoals ik dat al de hele tijd zeg (verwijzend naar het ‘duivelscomplot’ dat Doris volgens hem met vriend François V. sloot om hem "erin te luizen", nvdr). "Ik ben niet content met al die antwoorden van ‘ik weet het niet’. Dat ge niet weet wat ge twee weken geleden gekocht heb in de Colruyt, dat neem ik aan, maar wat ge twee maanden geleden gezegd heb tegen de politie, dat moet ge toch weten", reageerde Hardy op Doris' getuigenis.

De kogel is door de kerk. Eindelijk is het complot ontrafeld, zoals ik dat al de hele tijd zeg

Beschuldigde Renaud Hardy

Getuige François V.: vriend van Hardy

Voor de verklaringen van Doris C. kreeg François V. het woord. Hij leerde Hardy dertig jaar geleden kennen in een duikclub. "We hebben elkaar vrij goed gekend en gingen ook al eens samen uit in een dancing of café in Antwerpen of Mechelen." François omschreef Hardy als vlot, behulpzaam, vriendelijk, amicaal en normaal. Ten opzicht van vrouwen was Hardy volgens de man vriendelijk, maar ook wel dominant. 

François kende ook Doris C., met wie Hardy een seksrelatie had. "Ik wist dat zij een seksuele relatie hadden. Ik had dat ook gehad met haar, meer dan dertig jaar geleden. Hij beschuldigde mij wel eens dat ik zijn slavin achter zijn rug zag." Maar zij hadden ook seks met anderen, aldus de getuige. "Wij noemden dat dan een feestje." Doris was op dat moment "de slavin" van Renaud. "Meestal waren dat allemaal mannen en een vrouw. Als ik erbij was, was dat altijd ‘soft’. Enkel met een blinddoek. Ooit eens met een das."

Na de moord is hij bij mij gekomen en heeft hij gezegd 'ja, ik heb dat gedaan'

Getuige François V., vriend van Hardy

Op 19 september 2015, drie dagen na de moord op Linda Doms, bekende Hardy aan zijn vriend François dat hij haar doodgeslagen had. "Ik kreeg eerst telefoon van Doris, die me vertelde wat er gebeurd was. Ik geloofde het eerst niet. Daarna heeft Renaud mij zelf gebeld. Hij zei dat hij mij iets moest vertellen. Daarna is hij bij mij gekomen en heeft hij gezegd 'ja, ik heb dat gedaan'. François spoorde Hardy aan zichzelf aan te geven bij de politie, maar dat deed die niet. 'Ze weten nog van niets', was zijn antwoord.

"Niet onder de indruk van de moord"

Hardy leek niet erg onder de indruk van de moord, gaf François nog mee, wel over het feit dat hij al opgepakt was. (Hardy werd op vrijdag 17 september 2015, een dag na de moord op Doms, een eerste keer opgepakt door de politie, maar daarna weer vrijgelaten, nvdr.). Assisenvoorzitter Thys wilde weten wat Hardy hem precies had verteld over de moord op Doms. "Hij zei dat hij met een stok geslagen had, dat ze neergevallen was en dat hij haar nek gebroken had", aldus François V.

Op 21 september 2015 werd Hardy opgepakt. François bezocht Hardy nog drie à vier keer in de gevangenis, daarna niet meer.

Hardy beweerde de voorbije dagen meermaals dat François en Doris C. hem tot de feiten gedreven hadden. Ze zouden hem door het lint hebben doen gaan om zijn vermogen in te pikken. François ontkende dat. Hij wist wel dat Hardy, net voor de moord op Linda Doms, gefrustreerd was door Doris C. en hemzelf. (Hardy haalde dat zelf aan als een van de motieven voor de moord, nvdr.) "Maar dat was typisch voor hem. Het was wel altijd iemand anders zijn schuld", aldus nog getuige François V.. 

Ik wist dat Hardy gefrustreerd was. Maar dat was typisch voor hem. Het was altijd iemand anders zijn schuld

Getuige François V., vriend van Hardy

Ex-partner Doms: "Linda was zeker bang van Hardy"

Eerder vandaag kwam ook de ex-vriend van de vermoorde Linda Doms getuigen. Erik V. (52) barstte in tranen uit toen advocaat Jos Vander Velpen voorlas hoe de man in het onderzoek naar de moord op Linda Doms over zijn gevoelens had verteld. "Na een relatie van dertien jaar vroeg Linda wat ruimte om de dood van haar ouders te kunnen verwerken", aldus een geëmotioneerde Erik. "Veertien dagen later (na de moord, nvdr.) en Linda en ik zouden weer hebben samengewoond."

Doms werd op 16 september 2015 verkracht en vermoord door Renaud Hardy. Hij filmde ook de feiten. Erik V. had meteen na de gruweldaden verklaard dat er maar één persoon in aanmerking kon komen als verdachte, en dat was Hardy.

Veertien dagen later en Linda en ik zouden weer hebben samengewoond

Erik V., ex-partner van vermoorde Doms

"Ze wilde politie niet bellen"

Linda had Erik V. verteld over het contact met haar latere moordenaar. "Hij viel te pas en te onpas bij haar binnen", aldus de ex-partner. "Ze kreeg hem moeilijk buiten en had er last mee. Ze vertelde dat ze ooit een achttal maanden een relatie met hem had, toen ze 17 à 18 jaar oud was. Op het laatste was ze zeker bang voor Hardy, maar ze sprak er niet over. Ik zei haar de politie te bellen, maar dat wilde ze Hardy niet aandoen."

Volgens Erik V. zag Linda in alles en iedereen het goede, ook in Hardy. Ze had medelijden met de beschuldigde, die aan de ziekte van Parkinson lijdt. Linda zelf kampte met de ziekte van Lyme.

De ex-partner had Hardy wel zelf nooit aan het huis van Linda gezien. De vrouw had volgens hem ook nooit met Hardy zitten spotten. Volgens de man was het feit dat Linda geen seks met Hardy wou haar dood geworden. "Linda haar leven is voorbij. Bij mij voelt dat ook zo", besloot de man. Hardy zelf gaf geen krimp bij het aanschouwen van de getuige. 

Op het laatste was Linda zeker bang voor Hardy, maar ze sprak er niet over

Erik V., ex-partner van vermoorde Doms
De vijfde procesdag van seriedoder Renaud Hardy staat in het teken van de moord op Linda Doms (52).
Belga, RV De vijfde procesdag van seriedoder Renaud Hardy staat in het teken van de moord op Linda Doms (52).

"Hardy belde voor positieve getuigenis"

Na de getuigenis van de ex-partner kreeg Els H. (55), een vriendin van Hardy, het woord. Ze vertelde dat Hardy haar recent nog vanuit de gevangenis had gebeld, om hem tijdens haar getuigenis niet in een slecht daglicht te stellen. Hardy had het telefoonnummer van Els H. in het dossier teruggevonden. De beschuldigde schreef Els ook een brief, waarin hij sprak over een complot tussen een goede vriend van hem en zijn seksslavin. "Die zouden hem door het lint hebben doen gaan om zijn vermogen in te pikken", schreef Hardy in die brief.

Els had Hardy in 2002 in een fitnesszaak leren kennen. "Renaud was een vlotte, joviale kerel die met iedereen babbelde", zei ze. "We hadden ook contact buiten de fitness. Als ik last had van de nek of rug, masseerde hij mij. Een of twee keer gingen die massages verder. Voor mijn vijftigste verjaardag maakte hij als cadeau een fotoreportage van mij. Hij deed het voorstel voor naaktfoto's, maar daar ben ik niet op ingegaan. Ook van mijn 16-jarige dochter maakte hij een fotoreportage." Ze voegde eraan toe dat Hardy ook naaktfoto's wilde maken van haar dochter, maar daar werd ook niet op ingegaan. Haar dochter vond Hardy een rare man, en voelde zich niet op haar gemak als ze alleen was met Hardy.

Als ik last had van de nek of rug, masseerde hij mij. Een of twee keer gingen die massages verder

Els H., vriendin van Hardy

Els had aan zee ook Doris C., de zogenaamde seksslavin van Hardy, ooit ontmoet. Ze omschreef haar als een lieve, vriendelijke dame. Els was ook de laatste persoon die met Hardy contact had, voordat hij Linda Doms om het leven bracht.

"Ziek in zijn hoofd"

Na Hardy's aanhouding vertelde Els aan de politie dat ze nooit gedacht had dat hij tot dergelijke feiten in staat was. "Ik kon er niet bij. Volgens mij is hij ziek in zijn hoofd. Een normale mens doet zoiets niet". Assisenvoorzitter Thys wilde weten of ze ooit bang is geweest voor Hardy. "Neen, maar nu ben ik het wel", antwoordde ze.

Twee getuigen kwamen vandaag niet opdagen: de huisbazin van de vermoorde Doms en een buur. Zij lieten een medisch attest bezorgen aan de rechtbank. 
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Doris Corbeel

  Doris Corbeel aan allen die mij niet kennen wil ik zeggen dat ik niet abnormaal ben , en heel erg meeleef met de slachtoffers van renaud Hardy, ik zweer op het graf van mijn moeder dat ik nooit of te nimmer iemand pijn heb gedaan, van mij mag deze onmogelïjke persoon ooit nog op vrije voeten komen aan allen die mih veroordeeld hebben FOEI

 • jo vandenberghe

  Bende wansmakelijke mensen en ze zijn niet alleen er lopen nog veel rond,drugs,seks en ongelukken!

 • alain vandezande

  sluit die ook maar op!

 • isabel da silva

  Dat wijf mogen ze van mij mee in de bak steken , of minstens in een instelling ! Daar staat serieus een vijs in los . Hoop dat ze geen kinderen heeft , als je zulke dingen moet horen of lezen .

 • Patrick Jonkers

  Tuurlijk is die gestoord, maar die sexslavin is volgens mij ook niet 100%. Welke vrouw vind zo'n leven normaal ?