Hardy over moordpoging op actrice Veerle Eyckermans: "Ge kunt ook met een hamer slaan, maar dan bloeden ze. Ik sla liever met een knuppel"

Actrice Veerle Eyckermans werd in 2015 's avonds aan haar woning aangevallen door Hardy. Ze raakte bij de moordpoging gewond aan het hoofd en heeft nog steeds stress-aanvallen.
Belga Actrice Veerle Eyckermans werd in 2015 's avonds aan haar woning aangevallen door Hardy. Ze raakte bij de moordpoging gewond aan het hoofd en heeft nog steeds stress-aanvallen.
Op de derde dag van het assisenproces Renaud Hardy in Tongeren  heeft  de federale politie van Halle-Vilvoorde deze namiddag het onderzoek uit de doeken gedaan over de moordpoging op actrice Veerle Eyckermans (55) in Hofstade.

Serimoordenaar Hardy (55) staat terecht voor de moorden op Maria Walschaerts, Linda Doms, verkrachting met foltering en twee moordpogingen, onder meer op Eyckermans. De actrice is zelf niet aanwezig in de rechtszaal, maar komt morgen normaal gezien getuigen.

Hardy woonde in de buurt van Eyckermans wanneer hij haar op 14 februari 2015  ‘s avonds in het donker opwacht in de tuin van haar woning. Met een afgebroken stok van een pikhouweel gaat hij de actrice uit onder meer jeugdreeks 'Postbus X' te lijf.  Het slachtoffer kruipt onder een boom, houdt zich vast aan een betonnen paaltje en schreeuwt herhaaldelijk luid om hulp “hij wil mij vermoorden”. Buurman V.K. schiet de actrice ter hulp, waardoor Hardy op de vlucht staat. De buurman vindt slachtoffer Eyckermans zwaar bebloed onder de boom en verwittigt de politie.

Renaud Hardy ontkent lange tijd zijn betrokkenheid bij de feiten. De politie confronteert hem met zijn DNA dat op een zwarte muts werd aangetroffen.  Het hoofddeksel lag naast het slachtoffer. Hardy zal later  toegeven dat die muts "uit zijn zak is gevallen" toen hij in de namiddag al in de buurt van de woning was. De speurders confronteren hem ook met het DNA op de stok, die op de plaats van het misdrijf werd gevonden.

Hardy: “DNA op een stok? Ja, ik heb nog stokken liggen in mijn appartement. Het zou mij verwonderen dat mijn DNA niet zou zijn gevonden op die stok en wel op die muts. Ik was al jaren bezig met stokken.

Politie: “Was dat toevallig?”

Hardy: “Je kan ook met een hamer slaan maar dan bloeden ze, ik sla liever met een knuppel.”

In november vorig jaar bekent Hardy in zijn verhoor aan de politie dan toch de feiten.

Hardy: “Ik heb die (slachtoffer Eyckermans) koek gegeven met die balk. Ze liep direct naar de struiken en ik ben los gegaan.”

Politie: Wat was de bedoeling? Wat wilde u gaan doen bij mevrouw Eyckermans?

Hardy: “Had mijn eerste slag raak geweest, dan had ze prijs gehad. Ik weet het niet. Iets ergs, verschrikkelijk. “

Politie: Heeft u  één slag gegeven?

Hardy: "Ik denk het, op haar kop. Het was een serieuze stok.”

Politie: Waarom haalde u die pikhouweel? Wilde u gaan inbreken?

Hardy: “Ja, mijn ketel stond in brand.”

Politie: Was daar ook een seksuele intentie?

“Neen, dat is ook niet ter discussie denk ik.”

Als reden voor de feiten haalt Hardy nog zijn frustraties aan, en zijn verlatingsangst.

"Een vrouw van 90"

Slachtoffer Eyckermans hield zware kneuzingen en inscheuringen in de huid over aan de aanval. Ze houdt spierpijnen en stress-aanvallen over aan de feiten en voelt zich sindsdien een vrouw van 90 jaar oud, zo beschreef ze aan de politie. En ook de schrik om ‘s avonds alleen thuis te komen blijft.

Op de vragen van raadsman Jef Vermassen, de advocaat van Veerle Eyckermans, kan Hardy nauwelijks een verstaanbaar antwoord formuleren. Hij weet niet meer waarom hij haar opwachtte, waar hij haar opwachtte of waar hij haar juist sloeg. “Excuseer maar ik kan daar niets aan doen. Ik kan mij geestelijk niet conditioneren. Dat komt door de stress en door mijn ziekte,” mompelde Hardy.

Meester Vermassen confronteert Hardy dan met een uitspraak die hij deed aan de politie. "Dat ze geluk heeft gehad want dat hij haar had doodgeslagen".

Voorzitter: Klopt dat, mijnheer Hardy?

Hardy: “Ik denk dat ik ga moeten stoppen, ik geraak niet meer uit mijn woorden.”

De zitting wordt geschorst.

De seriedoder verklaarde in de voormiddag dat hij alles bekend heeft “omdat hem dat aangeraden werd”, maar dat hij achteraf “het schilderij gewoon vol gekleurd heeft”, met verzonnen verhalen. Hardy  antwoordde wederom afwijkend en verward op vragen van de rechtbankvoorzitter.
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Christine Laevers

  Die man mag nooit meer vrijkomen. Nooit meer.

 • Julien Tytgadt

  Ik vind dat ze deze video NIET aan de jury moeten laten zien,daar dit voor één blijvend trauma kan zorgen.En zeker daar hij de moorden bekent heeft, Dat heeft voor mij geen zin meer om dit te laten zien al die gruwel

 • nivarlet jacques

  Geef die een instelling en na 20 jaar komt dat vrij zonder iets op zijn strafblad. Is toch te mooi voor woorden.

 • Victor OOMS

  De moordenaar krijgt meer aandacht dan de slachtoffers.Typische Belgische pers,magistraten,advocaten en gerecht maar dat zal goed geld opbrengen en dat is wat telt.Geld,geld en nog eens geld,de rest doet er niet toe.En wij moeten vertrouwen hebben in zo een knoeiboel.

 • Clarie Kries

  Voor eeuwig de gevangenis in,niet meer goed te krijgen in die bovenkamer