Hardhandige kinderverzorgster krijgt probatiestraf

ANP
Een 57-jarige vrouw uit Beernem heeft van de Brugse strafrechter een autonome probatiestraf opgelegd gekregen voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan een jongetje van één jaar oud. Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van één jaar gevorderd voor het hardhandig optreden van de kinderverzorgster.

C.S. baatte in Beernem jarenlang een kinderdagverblijf uit. Op 13 mei 2016 zou een kindje moeilijk gedaan hebben tijdens het eten van een boterham. Op dat moment greep de beklaagde het jongetje stevig bij de arm. Volgens de wetsdokter werd de arm van het kind ook tegen een raster geduwd. De werknemers van C.S. verklaarden dat de beklaagde vaak te streng was in haar aanpak van de kinderen. In januari 2015 kreeg de vrouw al opschorting van straf voor gelijkaardige feiten.

De verdediging wees erop dat de kinderverzorgster na het incident zelf de moeder van het slachtoffertje verwittigde. "Ze heeft te hard op zijn arm geduwd, toen hij zijn eten bleef uitspuwen en daar heeft ze van meet af aan spijt van", aldus haar advocaat Kris Vincke. Na het incident besliste C.S. ook onmiddellijk om haar levenswerk op te geven en een andere job te zoeken.

Meester Vincke stelde met succes een autonome probatiestraf voor. De vrouw zal zich één jaar aan haar voorwaarden moeten houden en moet een cursus zelfbeheersing volgen.