Hangjongeren verknallen sfeer op Antwerpse ijspiste

De kerstmarkt in Antwerpen. Daar hoort ook een ijsschaatsbaan bij, maar die wordt de afgelopen dagen geteisterd door een groep hangjongeren.
ANP De kerstmarkt in Antwerpen. Daar hoort ook een ijsschaatsbaan bij, maar die wordt de afgelopen dagen geteisterd door een groep hangjongeren.
Politie en agenten in burger hebben de jacht geopend op verschillende hangjongeren die bezoekers van de schaatsbaan in Antwerpen lastigvallen. "Ze botsen opzettelijk tegen andere schaatsers en jagen zelfs kinderen van het ijs", zegt Sven Lommaert van de lokale politie.

Afgelopen weekend werden drie jongeren bestuurlijk opgepakt. Burgemeester Bart De Wever heeft de toestemming gegeven om het probleem aan te pakken. "Het kan niet dat één groep het feest voor de rest verpest."

Volgens Lommaert plegen de jongeren geen strafbare feiten, maar kan hun gedrag niet door de beugel. De politie houdt een oogje in het zeil en er worden agenten in burger ingezet. "In de eerste plaats zullen we proberen te praten. Maar wie niet wil luisteren, gaat eruit."

De tijdelijke schaatsbaan is nog twee weken aan Het Steen in Antwerpen. Een dag schaatsplezier kost vijf euro.