Hamburger iets te hard gebakken: Burger King in Brugge ontruimd

Mathias Mariën
De Burger King op de Markt van Brugge is even na de middag ontruimd nadat brand was ontstaan in de keuken. Tijdens het grillen van een burger bleef het vlees iets te lang op de grill liggen, waardoor het vet vuur vatte. De vlammen sloegen meteen in de dampkap, met alle risico's van dien.

De brandweer snelde ter plaatse en evacueerde het volledige gebouw. Op het drukke middaguur waren er zo'n 80 klanten aanwezig op de twee verdiepingen. De politie sloot de Burger King volledig af met politielint. Ook het personeel moest buiten wachten. 

De brandweer had de situatie snel onder controle. Na een grondige inspectie kon de zaak terug open. De toegesnelde hulpdiensten zorgden wel voor heel wat kijklustigen op de Markt. De verbrande burgers en oven bleven buiten staan.

Mathias Mariën2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ronny cuypers

    Moet boven die grill dan geen automatische blusinstallatie staan?

  • hugo van de velde

    Een nieuwe hamburger? De whopper brulee