Halve dag ouderschapsverlof ook in openbare sector

Federaal minister van Werk Wouter Beke (CD&V)
BELGA Federaal minister van Werk Wouter Beke (CD&V)
Vanaf 1 augustus zullen ook werknemers in de openbare sector kunnen kiezen voor één tiende ouderschapsverlof. Dat schrijft Het Belang van Limburg dinsdag.

Met de nieuwe regeling kunnen ouders per kind jonger dan twaalf jaar een halve dag ouderschapsverlof per week of één dag per twee weken opnemen. In de private sector kan dat al sinds 1 juni. Vanaf 1 augustus zal dat ook in de openbare sector mogelijk zijn.

"We geven ouders meer mogelijkheden om hun ouderschapsverlof op te nemen op de manier die voor hen goed uitkomt", verklaart federaal minister van Werk Wouter Beke (CD&V). "De nieuwe regeling is erg handig voor leerkrachten. Zij kunnen een hele dag vrij hebben door op woensdagvoormiddag ouderschapsverlof op te nemen."

Het één tiende ouderschapsverlof is evenwel geen recht, in tegenstelling tot de andere formules. Dat betekent dat er altijd toestemming nodig is van de werkgever.
45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fonz Ooms

  Je moet zot zijn om als baas nog mensen aan te werven.

 • adam naaktgeboren

  Iemand moet de rekening betalen. Vroeger was het drie dagen. Dus de oudere werknemer kan dus mee bijdragen voor deze rekening terwijl ze het zelf nooit gehad hebben.

 • Jean West

  En singels en koppels zonder kinderen krijgen dan verlof omdat ze het werk moeten doen van diegene met ouderschapsverlof, borstvoedingsverlof, bevallingsverlof enz. HAHAHA

 • Rik Connaerdt

  Met een armlastige overheid, een overheid die haar rekeningen niet op orde heeft en elke jaar nog meer schulden maakt, is het geven van snoepjes aan ambtenaren onverantwoord.

 • Denis Stock

  Een rijk land als België kan zich dit ruimschoots permitteren. In plaats van een tandje bij te steken neen, betaald thuis blijven :)