Halskettingdief die bejaarden viseerde zes jaar naar de cel

thinkstock
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Mohamed K. (28)  veroordeeld tot zes jaar cel voor een reeks halskettingdiefstallen. Zijn slachtoffers waren veelal bejaarden. Hij werd voor twaalf diefstallen en een poging vervolgd, maar werd voor één feit vrijgesproken.

De twintiger werd op 6 augustus opgepakt op het Kiel in Antwerpen. Politiemensen in burger hielden er toezicht, omdat er in die wijk de voorbije weken meerdere halskettingdiefstallen waren gepleegd. Enkele slachtoffers hadden een goede beschrijving kunnen geven en de man was ook een keer gefilmd door een bewakingscamera.

Op de dag van zijn arrestatie had de beklaagde een 87-jarige man omhelsd en daarbij zijn halsketting afgerukt. Hij vluchtte weg, maar de politie kon hem klissen in de De Bosschaertstraat.

Illegaal in het land
De twintiger, die van Algerijnse origine is en illegaal in het land verblijft, kon gelinkt worden aan nog elf andere halskettingdiefstallen en één poging, die vooral in juli en augustus gepleegd werden. De slachtoffers waren veelal bejaarde mensen, die zich amper konden verzetten.

Mohamed K. gaf een aantal diefstallen meteen toe, maar betwistte de rest. De rechtbank sprak hem donderdag voor één feit vrij, maar vond de anderen wel bewezen. De man moet de schade vergoeden van drie van zijn slachtoffers, die zich burgerlijke partij hadden gesteld. Hij had zich tijdens de behandeling van de zaak al uitvoerig tegenover hen verontschuldigd.