Hallucinante video: dronken student gooit kat van residentie in Kortrijk

Een filmpje, waarin te zien is hoe een aangeschoten student een kat van een residentie gooit op de campus van de universiteit Kulak in Kortrijk, gaat viraal. Misnoegde mensen roepen op om de dader zélf van het gebouw te gooien.

“Het katje liep geen ernstige verwondingen op”, zegt Veerle Debaillie van dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. “Die poes heeft geluk gehad. Een jong katje is flexibeler. Een oudere kat zou wellicht slecht neergekomen en overleden zijn. De politie maakte een pv op, terwijl ook de cel dierenwelzijn op de hoogte is van de dierenmishandeling. 

Excuses

De student bood ondertussen zijn excuses aan voor wat hij heeft gedaan. Hij begrijpt niet wat er op dat moment door zijn hoofd ging. Hij was beschonken, maar dat is nog geen reden om een kat van een hoog gebouw naar beneden te gooien. Ook de maker van het filmpje gaat niet vrijuit. Hopelijk leerden ze hun lesje en doen ze het nooit meer”, aldus Debaillie. De poes is vanuit het dierenasiel meegenomen door het departement Leefmilieu, voor verder onderzoek.

Ook voor Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts lijdt het geen twijfel dat de daders gestraft zullen worden. “De straffen voor zulke idioten hebben we gelukkig net verhoogd”, schrijft hij op Twitter.

RV136 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Baroen

  Mijnheer Leenknecht, wat bedoelt u nu eigenlijk met het volledige artikel, de bedoeling of de oorzaak? Bedoelt u daarmee dat hij die de kat gegooid geeft, niets te verwijten valt omdat een kat zo volgens u altijd op haar 4 poten valt of omdat het toch maar een zwerfkat is? Als u van 8 meter hoog springt of geduwd wordt, dan zal u misschien ook op uw benen terecht komen, maar in welke staat?

 • chantal gailliaert

  zo mensen mogen geen dieren hebben levenslang verbod op huisdieren

 • Maxim Desmedt

  Geef huisdieren dezelfde beschermende rechten als aan mensen, zulke misdrijven dienen zwaar bestraft te worden, dronken of niet. dier of mens - als men leed veroorzaakt aan eender dewelke dient men op te draaien voor het veroorzaakte leed!

 • MYRIAM VAN RECK

  Een kat valt helemaal niet altijd op haar pootjes dat is een fabel ! Aan die student is een dikke vijs los !

 • Jeff Smulders

  Geef het katje maar aan mij dan heeft mijn kat een speelvriendje en wij zullen er goed voor zorgen. Het kat ik vraag mij af wie het echte beest is?je zal bij ons in de zevende hemel zijn. Wat beziekt mensen trouwens om het leven van anderen op het spel te zetten.