Hallucinante beelden: Automobilist zwalpt over weg en belandt in gracht

Een dikke week na een verkeersongeval waarbij een wagen in een gracht in Zuienkerke (De Haan) belandde, duiken hallucinante beelden op.

Op de Nederlandse filmpjessite Dumpert is deze namiddag een filmpje gepost waarin de achterligger filmt hoe de wagen heen en weer over de weg zwalpt, en ei zo na tegenliggers ramt.

In het begin van het filmpje zien we zelfs hoe de wagen haast diagonaal, met twee wielen zijdelings langs een vangrail rijdt.  Het filmpje laat op het einde zien hoe de wagen naar links uitwijkt en uiteindelijk in een sloot terechtkomt.

Onwel
De beelden dateren van 22 juli. Een 85-jarige Bruggeling belandde toen met zijn Mazda in de sloot langs de Brugse Steenweg in Houtave bij Zuienkerke. De man reed in de richting van De Haan toen  hij de controle over zijn stuur verloor, de rijbaan kruiste en een meter lager tot stilstand in de gracht kwam.

Suikerpatiënt

Door het waterpeil, dat ongeveer een halve meter hoog was, raakte de bejaarde man niet op eigen kracht uit zijn auto. Duikers van de brandweer moesten hem uit de wagen trekken, waarna hij gewond overgebracht werd naar het AZ Sint-Jan in Brugge. Volgens de brandweer is de man een suikerpatiënt en kreeg hij wellicht een suikerval. Hij zou niet in levensgevaar verkeren.

Dumpert.nl
De bewuste wagen werd na de feiten getakeld. De auto liep op 22 juli slechts blikschade op.
jvk De bewuste wagen werd na de feiten getakeld. De auto liep op 22 juli slechts blikschade op.