Halfnaakte activistes in bloementapijt riskeren vervolging voor openbare zedenschennis

De twee vrouwen die gisteren in het Brusselse bloementapijt een protestactie hielden, riskeren vervolgd te worden voor onder meer openbare zedenschennis. De twee, 23 en 22 jaar oud, bezetten rond 15 uur korte tijd het bloementapijt op de Grote Markt uit protest tegen de opsluiting van migrantenkinderen in Steenokkerzeel.

De twee werden door de Brusselse lokale politie opgepakt en na verhoor vrijgelaten. De politie heeft een proces-verbaal opgesteld dat zal overgemaakt worden aan het Brusselse parket.

"Ze riskeren vervolgd te worden voor openbare zedenschennis, waarop celstraffen van 8 dagen tot 1 jaar staan, en geldboetes van 26 tot 100 euro", zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Mogelijk is er ook sprake van verstoring van de openbare orde en beschadigingen, maar dat moet nog nader bekeken worden." 

VTM Nieuws19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Van Rompaey

  Stop dat belachelijk woord riskeren. Dat wil zeggen dat er niets zal gebeuren. Zo werkt justitie.

 • frans ackerman

  Kop noch staart krijg je aan die extreemlinksen. Eerst eisen stellen voor hoofddoeken en boerkinis. Nu naakt op Grote Markt lopen. Weten die eigenlijk nog wat ze willen ? Of zijn ze gewoon niet goed wijs in hun hoofd ?

 • Marc Van Driessche

  Dat crapuul Laten opdraaien voor alle kosten en gepeperde boete geven a ratio 1000€ ,dát is recht spreken.

 • Richard Naegels

  Als er geen vergunning is........een maisveld zetten.....

 • Rosa Cockx

  Het woord "riskeren" zegt genoeg niks gaan die krijgen. Beschadiging dat gaan ze bekijken. Zijn ze ermee aan het lachen ?