Half miljoen leerlingen roept op 20 november op tot verdraagzaamheid

Meer dan 1.500 scholen en ruim een half miljoen leerlingen zullen op 20 november deelnemen aan de Nationale Verdraagzaamheidsdag onder het motto "Verdraagzaamheid, da's kinderspel". Dat laat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR), medeorganisator van de Nationale Verdraagzaamheidsdag, weten.

Nationale Verdraagzaamheidsdag
Het Antwerpse kinderkoor Classics for Kids begon in augustus aan een verdraagzaamheidstournee in Vlaanderen en gaf de aanzet voor de Nationale Verdraagzaamheidsdag. Dat mondt nu uit in een grootschalig initiatief in samenwerking met het CGKR, het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, het Onderwijssecretariaat van Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap (OVSG) en de vrije basis- en secundaire scholen.

BV's in de bres
De leerlingen willen op 20 november een noodkreet slaken om duidelijk te maken dat ons land "meer dan ooit behoefte heeft aan solidariteit, verdraagzaamheid en tolerantie". Bekende Vlamingen zoals Pim, Tonya en acteur Mout Uyttersprot steunen het initiatief. (belga/odbs)

Pim steunt het initiatief.
Pim steunt het initiatief.