Hackers breken in bij Oost-Vlaamse politieschool: gegevens van agenten en magistraten buitgemaakt

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Het parket is een onderzoek gestart naar een hacking van de politieschool van Oost-Vlaanderen. De hackers konden inbreken op de schoolwebsite en slaagden erin meer dan honderd adressen, gsm-nummers en bankrekeningnummers buit te maken van magistraten en toppolitiemensen die er lesgeven. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

De feiten gebeurden al in het voorjaar. De politieschool van Oost-Vlaanderen, PAULO, heeft een website die door een externe firma wordt gerund. “En wellicht is de hack daar gebeurd”, zegt Paul Schelleman, verantwoordelijke voor de gegevens­bescherming bij de provincie Oost-Vlaanderen. “Maar omdat de hackers geen sporen nalieten, hadden we dat pas veel later door en konden we pas dan de politie inlichten.”

Nicolas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale Politie hoopt “snel meer uitleg te krijgen, zodat we een zicht krijgen op de omvang van de schade”. Het parket wou geen commentaar kwijt over de zaak.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dan Midden

  Lilianne Van Neylen: gewoon nakijken wie aandelen van dit bedrijf bezit en er in de raad van bestuur zit kan veel verduidelijken

 • Lou Bakker

  De politie die de politie inschakeld ?

 • Maximiliaan De Grote

  Wachtwoord: 1 2 3 4?

 • Mi Janssens

  Hebben ze dan ook de rekeningen van de bevolking die hun boetes betaald hebben. Want dit gebeurt ook door een externe firma in Oost-Vlaanderen.En dit is een normale vraag kunt u deze dan ook eens eerlijk tonen.

 • Lilianne Van Neylen

  Een buitenfirma die hun website en alle gegevens beheert! Ongelooflijk dat onze politie zelf echt geen specialisten in dienst heeft om dit in eigen huis te beheren! Het is zoals de ex-crimineel die de slimme camera’s mag leveren en beheren!! En de wens van politie om de boetes door een privaat bedrijf laten uit te schrijven. Wat zal er in godsnaam worden van dit land met al dat geklungel alleen omdat onze 6 of 7 regeringen al het geld opsmossen?!